BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  GÜNCEL

Türkçe Olimpiyatları'na Gülen'den mesaj

Almanya'da finali yapılan Türkçe Olimpiyatları'na Fethullah Gülen mesaj gönderdi.

Abone ol

Yeni adı ‘Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ olan Türkçe Olimpiyatları, bugün Almanya’nın Dusseldorf şehrindeki ISS Dome’de yapılacak finalle sona erdi. 

TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Dünyanın Renkleri" sloganıyla düzenlenen 12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Etiyopya ve Romanya'da gerçekleştirilen etkinliklerin ardından Almanya finali ile son buluyor. 145 ülkeden 250 öğrenci uzun süredir hazırlandıkları Almanya programında Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelerek gurbette buluşan izleyicilere bir şölen sundu.

Türkçe’nin yanı sıra Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerindeki şarkılarla 15 bin kişilik ISS Dome'da sahne alan öğrenciler, açılış şarkısını yine ‘Namın Duyulsun’ isimli eserle yaptı. Kapanış şarkısı olan ‘Yeni Bir Dünya’ ise tüm öğrenciler ve izleyiciler ile beraber seslendirildi.

GÜLEN'DEN MESAJ: HİÇ DURMADAN YÜRÜYÜN 

Fethullah Gülen, Türkçe Olimpiyatları'na gönderdiği mesajında özetle şunları söyledi:

Yeryüzünün farklı coğrafyalarında öfke, nefret ve savaşın hüküm sürdüğü bir zamam diliminde bazı kimseler sevgi ve hoşgörüye giden yolu çok uzak sanırlar. Halbuki bir Japon atasözü şöyle der:

Yanında iyi bir dostun varsa sana hiçbir yol uzun değildir.

Dünyanın 145 ülkesini temsil eden dostum, yeni bir dünya hedefine giden yolun hiç de uzak olmadığını gösteriyor. 
Siz ey dünyannı renkleri, sevgi okullarının öğrencileri hiç durmayın, yürüyün. Sevgi olun ki yağmur yüklü bulutlar gibi şakır şakır yağın her yana. Yağın ki muhabbet hoşgörüye susamış gönüller kupkuru gönüller dönüversin cennet bağlarına.


ARNAVUT ÖĞRENCİNİN PERFORMANSI AYAKTA ALKIŞLANDI



Bu sene "Dünyanın Renkleri" sloganıyla 12.si düzenlenen Uluslararası Dil Ve Kültür Festivali'nin kapanışı, Yeni Bir Dünya adlı parçayla yapıldı. 146 öğrencinin hep beraber söylediği şarkı, geceye damgasını vurdu.