BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  GÜNCEL

Türkçe olimpiyatları birincisi cemaate isyan etti

Türkçe Olimpiyatları'nın Almanya elemelerinde birinci olan Tuana'nın şarkısı üzerinden Zaman gazetesi, mesaj verince ortalık karıştı.

Abone ol

Cemaatin organize ettiği Türkçe Olimpiyatları'nın Almanya elemeleri olay oldu.

Elemelerde birinci seçilen Tuhana Güney, söylediği "Hakim Bey" şarkısının Cemaat tarafından siyasi malzeme olarak kullanıldığını söyleyerek, "13 yaşında kaldıramayacağım saldırılara maruz kaldım" dedi. Tuhana, Başbakanın elini öpmek istediğini ve ondan özür dileyeceğini söyledi.

ŞARKI SÖZLERİ ÜZERİNDEN HÜKÜMETE GÖNDERME

Birinci seçilen şarkının haberini yapan Zaman gazetesi "Şikayetim var cümle yasaktan hakim bey!" başlığıyla Başbakan Erdoğan'a gönderme yaptığı iddia ediliyordu. Yine cemaat medyasının bir köşe yazarı da o şarkı üzerinden Erdoğan'a yüklenmişti.

Baba Cebrail Güney, birinci seçilen şarkıyı haber yapan Zaman gazetesinin ardından Oda TV'nin "Cemaat Erdoğan'a şarkıyla mesaj verdi" başlığını attığını söyledi.

Ülkesiyle ve Başbakan Erdoğan ile gurur duyduğunu söyleyen Güney, cemaatle alakasının olmadığını açıkladı.

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına Cemaatin düzenlediği 2014 Türkçe Olimpiyatlarında birinci olan Tuana ve babası Cebrail Güney Almanya'dan konuk oldu.

13 YAŞINDAKİ TUHANA: BAŞBAKAN'DAN ÖZÜR DİLİYORUM!

Baba Cebrail Güney de "eğer kızım siyasi bir şarkı söyleyecek olsaydı bu şarkı Dombra olurdu" dedi ve Cemaat tarafından kızının siyasi malzeme olarak kullanılmasına tepki gösterdi. Genç kız ise canlı yayında Dombra şarkısını söylediği sırada gözyaşlarına hâkim olamadı.

Tuhana "13 yaşında kaldıramayacağım sözlü saldırılara maruz kaldım. Şarkının anlamını hiç düşünmemiştim. Hatta daha da anlamını tam olarak bilmiyorum. Bu şarkıyı söylediğim için Başbakan'dan özür dilemek istiyorum" diye konuştu.