BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  GÜNCEL

Türk yapımı uçak için 20 milyar dolar

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Türk yapımı savaş ve eğitim uçakları için 20 milyar dolarlık kaynağın ayrıldığını söyledi

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin eğitim ve savaş uçaklarının yapımı için bakanlık bütcesinden iki yıl için 20 milyar dolar ayırdığını söyledi. Yılmaz, terörle mücadelede Türkiye'nin tüm ihtimalleri masaya koyduğunu ifade ederek, kara harekatının da ilk sinyalini vermiş oldu.

Bakan İsmet Yılmaz. çeşitli temaslarda bulunmak ve bayramlaşmak için Sivas'a geldi. Büyük Otel'e geçen Bakan İsmet Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Yılmaz, Sivas ve Yozgat'a savunma sanayinin kurulması için çalışmaların başladığını ve kamu ile özel sektör temsilcilerinin birlikte bir rapor hazırlayarak rapora göre yapılacakların düşünüleceğini söyledi.  Türkiye'nin hem eğitim hem de savaş uçağını kendisinin yapacağını vurgulayan Yılmaz, heyetlerin üretim bölgesi için Yozgat ve Sivas'ta incelemelerde bulunacağını, kararın bundan sonra verileceğini söyledi. Bakan Yılmaz, eğitim ve savaş uçakları için Türkiye'nin 2 yıl için 20 milyar dolarlıt bütçe ayırdığını ifade etti.

"KARA HAREKATI MASANIN ÖNÜNDE"

Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi hava harekatının ardından, kara harekatının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şunları söyledi:

"Terörle mücadele için her ne gerekiyorsa her ihtimal göz önüne alınacak. Hiçbir ihtimal göz önünden dışarıda değil. Masanın önünde, ne gerekiyorsa yapılacak. Milletimizin gönlü ferah olsun, sıkıntı bir anda bitmez ama bir süreçte mutlaka bitecek. Türkiye'yi iyi günler bekliyor" ifadelerini kullandı.