BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  EKONOMİ

Türk Telekom'da flaş gelişme! İşte yeni CEO

İnternethaber.com, iş dünyasının en prestijli görevlerinden biri olan Türk Telekom CEO'luğuna atanan yeni ismi açıklıyor... İşte iş dünyasının merakla beklediği o isim;

Abone ol

Rahmi Arslan'ın istifasıyla boşalan Türk Telekom CEO koltuğuna oturacak yeni isim belli oldu. Ankara'da imzada olan ve pazartesi gün yapılacak atamayla CEO görevine Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkiye’de çok tanınan bir isim haline gelen Paul Doany getirilecek. 

İnternethaber.com Türk Telekom'da merakla beklenen atamayla ilgili ilginç bilgilere ulaştı. İş dünyasının merakla beklediği atamada Türk Telekom yönetimi, Türkiye'nin de çok yakından tanıdığı bir isimle el sıkıştı. Buna göre Ankara'da imzada olan ve pazartesi günü kamuoyuna açıklanacak atamayla Türk Telekom'un özelleştirilmesinin mimarlarından olan Paul Doany, bir kez daha şirketin CEO koltuğuna oturacak.

TÜRKİYE'Yİ İYİ TANIYOR

Paul Doany, Türk Telekom'un özelleştirilme sürecinde Hariri Ailesi'ni ihale için ikna eden isim olarak biliniyor. Sabit operatör döneminin kapandığı iddialarına rağmen Türk Telekom'u kısa sürede sektörün en önemli aktörlerinden biri haline getiren Doany, Türkiye'deki yatırımlarıyla tanınıyor. Doany, son olarak enerji sektörüyle yakından ilgilenmiş ve bu konuda bazı uluslararası firmalarla birlikte çalışmıştı.

PAUL DOANY KİMDİR?

1955 doğumlu olan Paul Doany, 1977 yılında Beyrut Amerikan Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’nden mezun olmuş, 1978 yılında İngiltere Bradford Üniversitesi’nden Dijital Elektronik ve İletişim Mühendisliği dalında yüksek lisans derecesi ve 1981 yılında İngiltere Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsünden İletişim Mühendisliği dalında doktora derecesi almıştır.

Dr. Doany Oger Telecom tarafından Türk Telekom hisselerinin %55’inin blok alımının ardından Murahhas Aza olarak atanmış, 14 Kasım 2005 ve 22 Nisan 2008 tarihleri arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. 22 Nisan 2008 tarihinden 23.06.2011 tarihine kadar Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. Dr. Doany 2 Mart 2006 tarihinden 2010 Ağustos ayına kadar Türk Telekom Genel Müdürü olarak da görev yapmıştır.

RAMİ ASLAN GÖREVİ 31 AĞUSTOS'TA BIRAKTI

Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, 10 Aralık 2013 tarihinden bu yana sürdürdüğü Türk Telekom CEO’luğu görevini, 31 Ağustos akşamı Türk Telekom çalışanlarına gönderdiği bir e-mail ile bıraktığını açıklamıştı. Aslan, Türk Telekom’daki İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevleriyle birlikte Oger Telecom’daki CEO’luk ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmeye devam edecek. Rami Aslan, yeni bir atama gerçekleştirilene kadar Türk Telekom'daki CEO'luk görevini de sürdürecek.
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Rami Aslan’ın Türk Telekom’un dönüşüm ve entegrasyon sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini ve Türk Telekom’u dünyada örnek gösterilen bir telekom şirketi seviyesine taşıdığını söylemişti.