BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Türk Telekom ve İş Kur'dan stajyer atağı

Türk Telekom, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile yurt genelinde geniş çaplı bir staj programı başlatıyor.

Abone ol

Her ildeki müdürlükte çalışan personel sayısıyla orantılı işsizin altı ay süreyle stajyer olarak istihdam edilmesini hedefleyen programa katılacak adaylar, İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından; Türk Telekom ve İŞKUR temsilcileri tarafından seçilecek. Programa katılabilmek için belli bölümlerden mezuniyet şartı aranacak ve Türk Telekom, stajı tamamlayan katılımcılara Staj Katılım Belgesi verecek. Başvurular her ildeki İş Kur il Müdürlüğüne ve Türk Telekom İl Müdürlüklerine yapılabilecek.

Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, istihdamın gelişmesine ülke çapında verdiği desteği yeni projelerle sürdürüyor. Son olarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile bir protokole imza atan Türk Telekom, müdürlüklerinin bulunduğu illerde yeni bir staj programını hayata geçiriyor. Söz konusu protokol ile sağlanan imkânlar, işsizlerin iş deneyimi kazanmaları yoluyla istihdam edilmelerini kolaylaştırıyor.  Türk Telekom’un yeni stajyer programı, katılımcıların iş için ihtiyaç duydukları yetkinlikleri çalışma hayatı içinde kazanmalarını sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

Bugüne kadar Türkiye’nin işsizlik sorununa Türkiye çapında hayata geçirdikleri projelerle destek verdiklerini belirten Türk Telekom Genel Müdürü K. Gökhan Bozkurt şunları söyledi: “İstihdam, ülkemizin çözüm bekleyen önemli sorunları arasında yer alıyor. Bugüne kadar tüm Türkiye’deki işsizlere yeni iş fırsatları yaratabilecek projeler gerçekleştirmeye özen gösterdik, yerel politikalar hayata geçirdik. Son olarak İŞKUR işbirliği ile başlattığımız stajyer programı da işsizliğin azaltılması yönünde izlediğimiz aktif politikaların bir sonucu. Staj programımız Türkiye genelinde yüzlerce işsize yeni iş deneyimi kazanma fırsatı tanıyacak. Böylelikle işsizliğin ve sosyal etkilerinin azaltılmasına, işgücünün istihdam edilebilirliğinin artırılmasına daha önemli katkılarda bulunabileceğiz. Türk Telekom olarak, istihdama katkı sağlayacak proje ve yenilikçi uygulamalarımızı sürdüreceğiz.”

İŞKUR Genel Müdürü Doç.Dr. Mustafa Kemal Biçerli ise işbirliğine ilişkin olarak şu bilgileri verdi:

“Ülkemizin en önemli ekonomik ve sosyal sorunlarından biri olan işsizliğin çözülmesi için aktif işgücü programları kapsamında pek çok faaliyet sürdürmekte ve yüz binlerce işsize ulaşarak iş bulmaları sürecindeki kalifikasyonlarını arttırıcı çalışmalar yürütmekteyiz. Sorun aynı olsa da sorunun çözümü yolunda her zaman kendimizi yenilemekte ve Sayın Bakanımızın katkılarıyla alternatif çözüm yollarını hayata geçirmekteyiz 2009 yılıyla birlikte uygulamaya konulan staj programımız da işsizlik sorunu ile baş etmede kullandığımız bu uygulamalardan biridir.
 
İŞKUR tarafından düzenlenen staj programları; İş tecrübesi olmayan gençlere deneyim kazandırılması ve iş bulma olanağının artırılmasını teminen, lise ve dengi ile üstü eğitim mezunlarının katılımıyla Kurumumuzun belirlediği şartları taşıyan işletmelerde gerçekleştirilir.  İŞKUR olarak, programa katılan stajyerlere eğitimleri süresince kursiyer zaruri gideri ödemekte aynı zamanda adlarına iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri yatırmaktayız. Sosyal sorumluluk çerçevesinde işsizlik sorununun çözülmesine katkı sağlamak isteyen pek çok işletme ile olduğu gibi Türkiye’nin istihdam yaratmada lider şirketlerinden Türk Telekom ile de staj programları düzenlemekten memnuniyet duymaktayız.”

Türk Telekom’un staj programına katılacaklar, İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından Türk Telekom ve İŞKUR temsilcileri tarafından seçilecek. Programa lise ve dengi veya üstü eğitim seviyesindeki işsizler katılabilecek. Türk Telekom, stajı tamamlayan katılımcılara Staj Katılım Belgesi verecek.