BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  EKONOMİ

Türk Telekom arzı ertelenebilir

Binali Yıldırım, iç ve dış piyasalardaki olumsuz gelişmeler nedeniyle Telekom'un halka arzının ertelenebileceğini söyledi

Abone ol

Daha önce yüzde 55'i özelleştirilen Türk Telekom'un kamudaki hisselerinden yüzde 15'inin de mayıs ayı içinde halka arz yöntemiyle satılacağı açıklanmıştı. Buna göre arz edilecek yüzde 15'lik hissenin yüzde 65'i yurtdışı piyasalarda, yüzde 35'i de yurtiçi piyasalarda satışa çıkarılacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, mayıs ayında yapılması beklenen halka arzla ilgili olarak iç ve dış piyasalardaki gelişmelerin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Yıldırım, piyasaların bekleneni vermeyeceğinin görülmesi durumunda halka arzın 'pekala' ertelenebileceğine dikkat çekti.

KAPATMA DAVASI PİYASALARI ETKİLEDİ

AKP'ye açılan kapatma davasının piyasalar üzerinde etkili olduğuna işaret eden Bakan Yıldırım, "Piyasa geberik ise halka arz etmeyiz. Piyasa canlı ise halka arz gerçekleşir. Halka arzda kamu yararı ilkesi esastır. Buna bakarız." açıklamasını yaptı. Yıldırım, ayrıca, ÖİB'nin halka arzla ilgili olarak yürüttüğü çalışmalarla ilgili olarak Özelleştirme Yüksek Kurulu'na (ÖYK) brifing vereceğini de sözlerine ekledi.