BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

Türk tankları Suriye'nin Çobanbey ilçesine girdi

Türk tankları bir kez daha Suriye'ye girdi. TSK'ya ait tank ve zırhlı araçlar Kilis'in Elbeyli İlçesi'nden Suriye'ye geçti.

Abone ol

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 11. gününde 2. cephe açıldı. Cerablus'un ardından TSK'ya ait zırhlı birlikler, öğlen saatlerinde Çobanbey ilçesine girdi.

Karkamış’tan sonra Elbeyli’den de tankların girişi sırasında sınırda konuşlu birlikler, IŞİD kontrolündeki bölgeleri Fırtına obüsleriyle yoğun top atışlarıyla ateş altına aldı.

İÇ KESİMLERE İLERLİYORLAR

Bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü’nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK’ya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Rai kasabasına girdi.

Yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçların sınırın Suriye tarafına geçişi sırasında, sınır birlikleri Rai’nin iç kesimlerinde IŞİD kontrolündeki bölgeler; Fırtına obüsleriyle ağır bombardımana tutuldu. Sınırı aşarak Rai’ye giren tanklar ise ilerlemesini sürdürüyor.

IŞID MEVZİLERİ BIRAKARAK ARAÇLARIYLA KAÇIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri, 11’inci gününe giren Fırat Kalkanı harekatına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, çok sayıda IŞİD’li teröristin koalisyon güçlerince desteklenen ÖSO birliklerinin gelişiyle mevzilerini terk ederek araçlarıyla kaçtıklarının gözlemlendiğine dikkat çekildi.

FIRAT KALKANI HAREKATI'NDA YENİ AŞAMA

TSK'nın terör tehditlerini bertaraf ederek sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı sırasında, ÖSO güçleri, Cerablus'un yanı sıra, batıdaki Çobanbey ilçe merkezinden de ilerleyerek Türkiye sınırı boyunca bazı köylerin kontrolünü ele geçirmişti.

Muhalifler, Fırat'ın batı yakasında yer alan Cerablus'ta, ilçenin güneyinde Sucu Çayı'na kadar olan bölgeyi terör örgütleri IŞİD ve PYD/PKK'dan arındırmıştı. 

ÖSO'nun Çobanbey'deki hamlesi, Fırat Kalkanı Harekatı'nın yeni bir evresi olarak görülüyor. Harekatın yeni evresiyle Azez-Cerablus hattının terör unsurlarından temizlenmesi bekleniyor. Sınırı aşarak Rai’ye giren tanklar ise ilerlemesini sürdürüyor.

KİLİS'E 3 ROKET ATILMIŞTI

Kilis şehir merkezine öğlen saatlerinde Suriye'den 3 roket mermisi atılmıştı. Kilis, Elbeyli'nin 30 km batısında yer alıyor.