BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Türk Tabipler Birliği'ne operasyon işte gözaltı listesi

TÜRK Tabipler Birliği'ne Afrin bildirisi sonrasında operasyon yapıldı. TTB Başkanı Raşit Türkel ile birlikte toplam 11 kişi hakkında gözaltı kararı vardı. Türk Tabipler Birliği Afrin harekatına 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyerek karşı çıkmıştı. TTB üyelerinin gözaltına alınması Twitterda TT olurken doktorlara destek geldi.

Abone ol

Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile birlikte 11 doktor gözaltı listesinde bulunuyor. TTB Genel Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel'in de Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir'de gözaltı işlemlerinin yapıldığı belirtiliyor. TTB üyelerinin gözaltına alınmasına tepki yağdı.

TTB yöneticilerine yönelik operasyonla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan flaş açıklama geldi. Demircan, "Tabipler Birliği, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir. Böyle bir açıklamayı yapmaya hakkı yoktur. Büyük yanlış yapmıştır. Gereken de hukuk nezdinde yerine getirilecektir." dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin 'savaş bir halk sağlığı sorunudur' tanımlaması yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Polis TTB Genel Merkezi'ne de baskın düzenledi. Savcılık kararı doğrultusunda 'Terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' iddiasıyla binada arama yaptığı bildirildi.

GÖZALTI LİSTESİNDEKİ DOKTORLAR KİMLER? : TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile beraber gözaltına alınması için karar çıkan merkez konsey üyesi doktorların isimleri şöyle: Sezai Berber, Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Şeyhmus Gökalp, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş, Nazım Yılmaz.

Doktorların hastanedeki odalarında da arama yapılacağı öğrenildi. Türk Tabipler Birliği'ne Afrin bildirisi sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı haklarında soruşturma açılmıştı.

TTB GÖZALTILARINA TEPKİ : Türk Tabipler Birliği başkanı ve üyelerinin 'Afrin' bildirisi sebebiple gözaltına alınması twittarda gündemin ilk sırasına oturdu. #TTBninYanındayız tagı ilk sıraya çıkarken Türk Tabipler Birliği binasına da çok sayıda destek ziyareti yapıldı.

TTB başkanı Raşit Tükel kimdir aslen nereli?

Fatih Portakal'dan sert TTB tepkisi!

Türk Tabipler Birliği Afrin açıklaması! İşte olay TTB bildirisi