BIST 9.718
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

Türk Tabipler Birliği Afrin açıklaması! İşte olay TTB bildirisi

AFRİN harekatına ilişkin Türk Tabipler Birliği TTB tarafından yapılan açıklama olay oldu. TTB için soruşturma başlatılırken doktorlar da Tabipler Odasına tepkili. Türk Tabipler Birliği'nin Afrin açıklamasında 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' deniliyor. Peki TTB Afrin bildirisinin tam metninde ne var. İşte o bildiri.

Abone ol

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Afrin operasyonuyla ilgili skandal bir açıklama yaptı. PKK tarafından yapılan hiç bir eylemi terör olarak nitelendirmeyen ve sürekli 'çatışma'dan bahseden TTB, hekimler adına yaptığı açıklama ile tepki aldı. İllerdeki derneklerden ve doktorlardan TTB'ye tepki yağıyor. Yargı da Türk Tabipler Birliği açıklaması için harekete geçti. Peki TTB bildirisinde ne deniliyor. İşte Tabipler birliğinin açıklamasının tam metni;

"Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi!" ( Türk Tabipleri Birliği/ Merkez Konseyi)

TTB başkanı Raşit Tükel kimdir? Türk Tabipler Birliği Afrin bildirisi

DOKTORLARDAN TEPKİ YAĞIYOR

Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin (TTB) Suriye'nin Afrin bölgesindeki operasyon ile ilgili yaptığı 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi!' açıklamasını eleştirdi.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Hüseyin Per, TTB’nin her zamanki gibi kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Per, " Diyarbakır'da PKK tarafından şehit edilen Doktor Abdullah Biroğlu'nun ölümü ile ilgili PKK'yı kınayamayan TTB, devletimizin ve milletimizin milli çıkarları için Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekatına karşı bildiri yayınlıyor" ifadesini kullandı.