BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.430,01
HABER /  SPOR

Türk sporcuları birincilik kürsüsünde!

Azerbaycan'da düzenlenen Haydar Aliyev Kupası'nda Türk takımı toplamda en yüksek puanı alarak şampiyonanın en başarılı takımı ünvanını kazandı.

Abone ol
Türk oryantiring sporcularından büyük başarı! Azerbaycan'da düzenlenen ve 12 ülkeden 200'den fazla sporcunun katıldığı Uluslararası Haydar Aliyev Kupası'nda toplamda Türkiye birincilik kupasının sahibi oldu.

Azerbaycan'da 30 Mayıs – 01 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Haydar Aliyev Kupasına 12 ülkeden 200’den fazla sporcunun katıldı. Yarışın ilk gününde elit erkekler kategorisinde uzun mesafede (7.5 km) Aleksandr Trempoltsev (Rusya) birinci olurken, Timo Elo (Finlandiya) ikinci ve Yaşar İsmet Demiröz (Türkiye) üçüncü oldu. Elit kadınlar kategorisinde ise uzun mesafede (5.7 km) Natalya Aliyeva (Azerbaycan) birinci olurken, Yelena Minayeva (Azerbaycan) ikinci ve Büşra Muslu (Türkiye) ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

TÜRK SPORCULARDAN BÜYÜK BAŞARI
 
Yarışın ikinci gününde elit kategorisi orta mesafe yarışında (4.5 km) erkeklerde Türkiye’den Yaşar İsmet Demiröz kürsüde en yükseğe çıkarak birinciliği elde ederken gümüş madalyayı Hnrik Flordal (İsveç) ve bronz madalyayı İlham Guliyev (Azerbaycan) aldı. Türk sporculardan Fatih İncebacak ise dörüncü oldu. Elit kadınlar kategorisinde ise erkeklerde olduğu gibi Büşra Muslu altın madalyayı Türkiye’de kazandırırken, diğer Türk sporcu Beyza Yıldırım ise yarışmayı sekizinci sırada tamamladı.

TÜRK TAKIMI BİRİNCİLİK KÜRSÜSÜNDE

Azerbaycan'da oldukça zorlu geçen iki günlük mücadelenin ardından toplamda Türk Takımı 309 puanla birinci olurken, sporcularımız şampiyonluk kupasının yanında 6 altın ve 2 bronz madalya ile dönerek şampiyonanın en başarılı takımı ünvanını kazandı. 
 
ÇOLAKOĞLU SPORCULARI KUTLADI

Azerbaycan Oryantiring Federasyonuna bu güzel yarışmayı düzenledikleri için teşekkür eden Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu “Türkiye’ye 1.’lik Kupası ve 6 Altın 2 Bronz madalya ile dönen sporcularımızı tebrik ediyorum. Oryantiring branşımız “Geleceğin Sporu” olma yolunda hızla ilerlemektedir, Uluslararası başarılara adım adım yaklaşmaktayız, Sporcularımıza güveniyoruz” dedi.
 
Sporcularımızı Azerbaycan Uluslararası Haydar Aliyev Kupasında göstermiş oldukları başarılarından dolayı tebrik eder, bundan sonraki uluslararası yarışmalarda başarılar dileriz.