BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türk Sözü-Siyaset ve Düşünce dergisi çıktı

Genel yayın yönetmenliğini Emirhan Akman'ın üstlendiği Türk Sözü dergisinin ilk sayısı çıktı, bayilerde satışa sunuldu.

Abone ol

Güncel olaylara ilişkin yorumlar ve incelemelerin yanı sıra, öykü, deneme ve şiir alanlarında da paylaşımda bulunacak olan Türk Sözü Dergisi'nin ilk sayısı 1 Şubat 2014 itibariyle bayilerde satışa sunuldu. 

Derginin sunuş yazısı şöyle:

"Uzun süren tartışmalar, coşkulu konuşmalar ve çalışmalar sonucunda sizlerle buluştuğumuz için gerçekten çok mutluyuz. Bu taze emeklerimizin yansıması olan dergimizi okurken keyif alacağınızı en azından siyaset dışı yazılarımızda umuyoruz.

Türk Sözü olarak, düşüncelerimizi sşze açarken öncelikli amacımız; 'küreselleşme' ve 'popüler kültürün' gençler üzerindeki etksinin her geçen gün arttığı şu günlerde, insanları üretmeye çağırmaktır. Belki abartılı bir amaç gibi gözükebilir, alt tarafı üniversite öğrencileri, diye düşünebilirsiniz. Ancak bizler, gençliğin içerisinde bulunduğu durumu düşünerek bir yola çıktık. Gençliğin bir şeylere ihtiyacı olduğu çok açık. Düşünmek yerine, hazır gelen bilgiyi ezberleyen, üretmek yerine tüketen, sorgulamak yerine inanan, yaşamları okul-ev-iş-dershane gibi alanlar arasında sıkışıp kalan gençlikten bir şey beklemek çok büyük yanlış olur.

Uzun sözün kısası, Türk Sözü Dergisi, bu düzene baş eğmeyen gençler tarafından çıkartılacak ve tüm Türk gençliğini de baş eğmemeye çağıracaktır.

                                              Derginin ilk sayısının kapağı

1011201_304134513045150_1444511272_n.jpg


Dergiye ulaşabileceğiniz yerler şu şekilde:

İSTANBUL

  • KADIKÖY MEPHİSTO
  • KADIKÖY DOLUNAY
  • KADIKÖY PENGUEN
  • BEYOĞLU MEPHİSTO

iZMİT

  • KELEPİR KİTABEVİ