BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Türk savaş gemisine sürpriz baskın

Balıkesir açıklarında bulunan 'Edremit' adlı savaş gemisine şok operasyon. Her şey polise gelen ihbarla başladı.

Abone ol

Balıkesir'in Erdek ilçesinde bulunan Mayın Filo Komutanlığı'na ait bir savaş gemisinde askeri savcılık tarafından arama yapıldığı ve yaklaşık 5 bin paket kaçak sigara ele geçirildiği iddia edildi.

Olayla ilgili olarak gemide görevli üç askeri personelin ifadesinin alındığı ileri sürüldü.

İSPANYA'DAN KAÇAK YOLLA GETİRİLDİ İDDİASI

Söz konusu süreç, geçen çarşamba günü Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbarla başladı. NATO görevi için İspanya'da bulunan "Edremit" adlı savaş gemisinde kaçak sigara ve içki bulunduğu, bunların Türkiye'ye sokularak piyasaya sürülmesinin hedeflendiği belirtiliyordu. İhbarı değerlendiren polis, hemen savcılığa bildirdi.

Sivil savcılık ise konuyu askeri savcılığa iletti. Edremit adlı gemi de bu süreçte İspanya'da görevini tamamlayarak Erdek'teki askeri limana yanaştı.

SAVCI GÖZETİMİNDE ARAMA YAPILDI

İddiaya göre askeri savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, söz konusu savaş gemisinde askeri savcının gözetiminde arama yaptı. Bazı bölümlerinde, yaklaşık 5 bin paket sigara ve 300 şişe viski ele geçirildiği öne sürüldü. Olayla ilgili olarak üç askeri personel hakkında, kaçakçılık iddiasıyla adli soruşturma başlatıldığı iddia edildi.