BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türk oyun şirketinin büyük başarısı

Yerli Mobil Oyun Şirketi Mobilecraft oyunları dünya çapında 15 Milyondan fazla indirildi.

Abone ol

2011 yılında Cumhur Onat ve Veyis Dinçer tarafından kurulan ve kuruluşundan kısa bir süre sonra Mynet’in kurucusu Emre Kurttepeli tarafından yatırım alan yerli oyun şirketi Mobilecraft 1.5 sene içerisinde Apple AppStore ve Google Play uygulama mağazaları üzerinde 15 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı.

Şirket faaliyetlerine İstanbul ve Eskişehir’de kurmuş olduğu iki ayrı oyun stüdyosunda devam ediyor.

HER YAŞA VE ZEVKE HİTAP EDEN OYUNLAR

Odak noktası spor oyunları olan şirketin, Flick Shoot ve Real Basketball oyunları amiral gemileri konumunda. Bunların yanında şirketin Bilgi Yarışı ve Super Chicken gibi her yaşa ve zevke hitap eden oyunları da bulunuyor.

ŞİRKETİN OYUNLARI 120 FARKLI ÜLKEDE OYUNCULARLA BULUŞUYOR

Şirketin oyunları başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 120 farklı ülkede mobil oyuncularla buluşuyor.

Flick Shoot telefon ekranında parmağınızı kullanarak serbest vuruşlar atabileceğiniz bir futbol oyunu. Oyunda kaledeki hedeflerin vurulduğu, zorluğu zamanla artan bir kaleciyle mücadele edildiği ve online olarak tüm dünyadan oyuncularla yarışılabilen farklı oyun modları bulunuyor.

Tüm dünyada spor oyunları kategorisindeki yüksek sıralamasını koruyan oyun spor severlerin telefonlarına ilk yükledikleri oyunlardan birisi.

Real Basketball ise olağanüstü grafikleri cep telefonu ekranlarına taşıyan bir basketbol oyunu. 6 farklı oyun modunda oyuncular onlarca forma, karakter ve top seçenekleriyle dilerse tek başlarına dilerse gerçek zamanlı olarak diğer oyuncularla yarışabiliyor. Real Basketball 1 aydan kısa bir süre içerisinde 3 milyondan fazla indirilerek adeta bir rekor kırdı.

HEDEF 30 MİLYONDAN FAZLA OYUNCUYA ULAŞMAK

Şirketin hedefi 2013 yılının sonunda 30 milyondan fazla oyuncuya ulaşmak ve bir Türk şirketini dünya çapında tanınan ve sektörün lider markası haline getirmek.