BIST 9.627
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.496,03
HABER /  EKONOMİ

Türk otelleri adeta Türk düşmanı!

Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde İngilizler 1 hafta her şey dahil tatil için kişi başına 250 TL öderken, aynı otel yerli turistten en az 650 lira istiyor...

Abone ol

Kural değişmedi; Türk turist yine kendi vatanında yabancıdan pahalıya tatil yapmak zorunda bırakıldı. Yabancı turistler için adeta sudan ucuz olan güney beldelerimizdeki oteller, yerli turiste kazık fiyat çıkarıyor. Özellikle İngiliz turistler bu yaz Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde neredeyse bedavaya tatil yapacak. Turizmciler her ne kadar erken rezervasyonla yerli turistlerin de hesaplı fiyattan tatil yapabileceğini söylese de, rakamlar bu söylemleri yalanlıyor...

UÇAK YARI FİYATINA

Öyle ki, Antalya'daki otellerde Haziran başında 7 gece tatil için İngiliz turistler kişi başına sadece 92 sterlin, yani 250 TL öderken; Türk turistlerden günlük 95 lira isteniyor. Yerli tatilcinin bir hafta konaklamaya kalktığında da 650 lirayı aşkın bir parayı gözden çıkarması gerekiyor. Öte yandan İngilizler uçak için de gidiş-dönüş 40 sterlin (110 TL) ödüyor. 1 haftalık tatilin neredeyse yarı fiyatı... İstanbul'dan Antalya'ya gidiş-dönüş uçak ücreti ise 200 lirayı buluyor.

BİZ FİNANSE EDİYORUZ

Bu yaz ucuzcu yabancı turistlerin dolduracağı otelleri, neredeyse Türk turistler finanse ediyor. 1 İngiliz turistin 7 gece kaldığı fiyata, yerli turist sadece 2 gece konaklayabiliyor. Tek bir Türk turistin ödediği parayla 3 İngiliz 7 gün tatil yapıyor. Vatandaşlar bu çifte standardın ne zaman biteceğini, ne zaman yabancıyla aynı koşullarda hesaplı bir tatil yapabileceğini merak ediyor.

3 KAT PAHALI

Antalya'daki 5 yıldızlı lüks otellerde İngilizler her şey dahil sudan ucuz tatilin tadını çıkarmaya hazırlanıyor. Aynı oteller Türk vatandaşlarına ise neredeyse 3 katı fiyat istiyor. İngilizler'in 7 gece kaldığı fiyata Türk turistler sadece 2 gece konaklabiliyor.