BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95

Türk Mutfağının Kahramanları

İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Erzurum dan ayağının tozuyla Jüri olarak davet edildiği Türkiye aşçılar federasyonu Antalya Şefler birliği tarafından Antalya da düzenlenen III.Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması

İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş Erzurum dan ayağının tozuyla Jüri olarak davet edildiği Türkiye aşçılar federasyonu Antalya Şefler birliği tarafından Antalya da düzenlenen  III.Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışmasına  iştirak etti ve Türk mutfağının birbirinden değerli aşçılarına destek verdi.

Bu Ekip Uzaya Bile Sofra Kurar demiştim, beni haklı çıkardılar, Dalaman Hilton’un deneyimli Executive Şefi Kahraman Bıyıklı önderliğindeki ekibi düzenlenilen organizasyonda yılın altın şefi kategorisinde ve modernize Türk mutfağı  kategorilerinde kazandıkları ödüllerle başarılarını perçinlediler.

Küçük Sarp Söylemişti

Dalaman Hilton’un manyetik dinamikleri başarı ve ödülleri mıknatıs gibi  çeken, Genel müdürü Geylan Dursunoğlu’nun yakışıklı ve sevimli minik oğlu smokini ile dikkatleri çekerken “Kahraman amca senin yemeklerin çok güzel en kocaman ödülleri siz alacaksınız inşallah” demişti ve küçük Sarp’ın temiz kalbi onu yanıltmadı. Kahraman amcası da ödülü alırken çok duygulandık, Sarp bunu duyunca çok sevinecek dedi.

Geylan Dursunoğlu, ekibimizin yaratıcılık ve lezzetini tabağa yansıtması ve mesleklerine sadakati bizleri çok mutlu etti.ödülden de daha önemli olan geleceğin aşçılarının ülkemiz adına Hilton Dalaman Mutfağında yetişmeleri bizleri gururlandırıyor.

Başarı insanların içinden gelmeli, ödüller bizim için teşvik kaynağı, bizim tabağımızda mutluluğun, özverinin, el emeğinin ve görselliğin sevgiyle lezzette buluşması var. Türk mutfağının her geçen gün daha iyi tanınması için her zaman göreve hazırız.

Biz Bir Ekibiz…

Hilton Dalaman satış ve pazarlama direktörü Meral Özçelik  tüm ekibimizle aşçılarımıza destek için Antalya da hazır bulunduk. Antalya da ki satış ofisimizde sektörle iç içeyiz, yerli ve yabancı tur operatörlerinin Dalaman Sarıgerme bölgesine destek vermeleri için Antalya dan Edirne’ye ve dünyada ulaşabildiğimiz her noktaya gidiyoruz.

Kahraman Ustadan Kahramanca Açıklamalar

1980’li yıllardan beri süregelen Antalya Şefler Birliği Derneği’nin amacı genç aşçıların doğru şekilde Tür mutfağına kazandırılması ve dünya aşçılık olimpiyatının Türkiye ayağını yaparak uluslar arası fuar haline getirmek. Dünyanın dört bir yanındaki otellerde tüm aşçılarımız özellikle tercih edilecek seviyeye ulaşmak için var gücümüzle nasıl daha iyi yapabiliriz ve genç aşçılarımızın önünü açabiliriz diye projeler üretip, bunları aktif olarak kullanıp başarılı olacağız. Hedefimiz 2015 yılında dünya aşçılık olimpiyatlarını Türkiye de yapabilmek.  

Hazırlığından sunumuna, damaktaki lezzetine varana dek süren ve vazgeçilmez yaşam kaynaklarından olan tutku, aşk ve heyecanın faklı bir ifadesidir yemek…

Şimdilik sizlere veda ederken  yılın Altın Şefi Ödülünü alan Özkan Şen liderliğindeki yemek  timindeki Kahraman Ustanın Kurmaylarını kutlar ve başarılarının devamını dilerim.

III.Uluslararası Altın Kep Yarışmasındaki tüm değerli ustaları ve yaşanılanları Türkiye Aşçılar Federasyonu  Başkanı ve Şefler Birliği Başkanlarının Türk Mutfağı ve Turizmdeki yadsınmaz yeri ile ilgili ayrıntılı çarpıcı yorumların ve açıklamaların yer alacağı bir sonraki yazımda görüşmek dileğimle sıhhatiniz ve ağzınızın tadı hiç eksik olmasın…