BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,42
HABER /  DÜNYA

Türk kuzenler katliamdan kıl payı kurtuldu! İşte anlattıkları...

ABD'nin Florida eyaletinde 17 kişinin öldüğü okul saldırısından iki Türk kızının kurtulduğu ortaya çıktı. "Katili tanırdık" diyen Selin ve Ajda Adak, katliamdan sınıfta saklanarak kurtulduklarını anlattı...

Abone ol

ABD’nin Florida eyaletinin güneyindeki Parkland kasabasındaki Marjory Stoneman Douglas Lisesi’nde 17 kişinin öldüğü ve 50’den fazla kişinin yaralandığı silahlı saldırıda iki Türk öğrenci sınıflarına saklanarak kurtuldu. Kuzeni Ajda Adak (17) ile aynı okulda eğitim gören Selin Adak (17) olayı Hürriyet’e şöyle anlattı:

OKULUN TEK TÜRK ÖĞRENCİLERİYİZ: “Kuzenim Ajda ile birlikte okulun tek Türk öğrencileri biziz. Sabah erkenden bir yangın tatbikatı yapmıştık. Okulun bitmesine 10 dakika kala sınıfta bir sınavdaydım. Tekrar yangın alarmı çaldı. Öğretmen, bir yemek dersi sınıfında öğrencilerin bir şeyler yaktığını düşündü. Genellikle alarm bu yüzden çalıyordu. Koridora çıktık. Bazı patlamalar duyduk, ancak havai fişek sandık. Daha sonra bunların silah sesi olduğunu anlayınca çok korktuk."

SINIFA DÖNÜP KAPILARI KİLİTLEDİK: "Sınıfa dönüp kapı ve penceleri kilitledik. O sırada anne ve babamı aradım. Silah sesleri durduktan sonra polis ellerimiz havada dışarıya koşmamızı anons etti. Dışarıda her yer polis kaynıyor, havada helikopterler uçuyordu."

BİRBİRİMİZE SARILIP AĞLADIK: Ajda’yı aradım, o da okulun diğer tarafından çıkmıştı. Herkes bağırıyor ve ağlıyordu. Yandaki süpermarketin bahçesinde Ajda’yı görünce birbirimize sarılıp ağladık. Polis bizi süpermarkete sokup kapıyı kilitledi. Böyle bir şeyin kimsenin başına gelmesini istemem.”

ORTAOKULDAN BERİ TANIRIM: Yakalanan saldırganın okulun eski bir öğrencisi olduğunu söyleyen Selin, “Onunla ortaokuldan beri aynı okul otobüsüne binerdik. Benden büyüktü ve bir durak önce inerdi. Çok kaba biriydi. Otobüse binerken çantasını oturanlara çarptırır ve hiç özür dilemezdi” diye konuştu.

BİZİM OKULDA OLACAĞINI TAHMİN ETMEZDİK: Selin’in babası Güney Adak ise “Ben işyerinde ve okula uzak olduğum için eşim hemen okula gitti. Allah’a şükür, kızıma ve yeğenime bir şey olmadı. Şoku atlatabilmiş değiliz. Böyle bir şeyin bizim okulda olabileceğini hiç tahmin etmiyorduk” dedi.

‘PROFESYONEL KATLİAMCI OLACAĞIM’

Saldırgan 19 yaşındaki Nikolas Cruz’un, sosyal medyada silahlara düşkünlüğünü açıkça gösterdiği ve böyle bir eyleme imza atacağının işaretlerini uzun süredir verdiği ifade edildi. BuzzFeed haber sitesi, daha da ciddi bir iddia ortaya atarak Cruz’un, Amerikan iç istihbarat teşkilatı Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) bildirildiğini yazdı.

BuzzFeed’in haberine göre geçen yıl Ben Bennight adlı kişi, Youtube’a yüklediği bir videonun altına Nikolas Cruz adlı kullanıcının, “Profesyonel okul katliamcısı olacağım” diye yorum yapması üzerine FBI ve Youtube’u durumdan haberdar etti. Youtube söz konusu yorumu sildi.

Rahatsız edici ifadenin ekran görüntüsünü FBI’a gönderen Bennight’ı ertesi gün FBI görevlileri ziyaret etti. Önceki günkü katliamın ardından polis tekrar Bennight ile temasa geçti. Bu gelişmeler, söz konusu tehdit içerikli mesajı yazan Nikolas Cruz adlı kullanıcının katliam şüphelisi ile aynı kişi olduğu ihtimalini daha da güçlendirdi.