BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  GÜNCEL

Türk Kızılaynın büyük atılımı

Türk Kızılayı 2004 yılında başlattığı “büyük atılımı” hız kesmeden sürdürüyor...

Abone ol

1999 Körfez depremiyle “iflas ilamını” veren Türk Kızılayı 2004 yılında başlattığı “büyük atılımı” hız kesmeden sürdürüyor.

Yurt içinde yaşanan her türlü felakete anında müdahale etme yeteneğine kavuşan Türk Kızılayı, merhamet ve yardıma ihtiyacı duyulan uzak coğrafyalara da Türklerin merhamet eli olarak omuz veriyor.

Pakistan ve Güney Asya depremlerine, yerel yardım kuruluşlarından bile önce ulaşarak Dünya’yı şaşkınlığa uğratan Türk Kızılayı, Irak dramına da sessiz kalmamış ve başta Kızılhaçlar olmak üzere tüm yardım kuruluşları Bağdat’ı terk ederken savaş mağdurlarına umut olmayı sürdürmüş ve bu uğur da bir de şehit vermişti.

2006 yılında İsrail odaklı şiddetin yurtlarından ettiği binlerce mültecininin yardımına koşan Türk Kızılayı konvoyları, bu yardımları Suriye üzerinden kurulan bir karayol koridoruyla sağlamış ve yol boyunca ellerinde Türk bayrakları dalgalandıran binlerce Suriyelinin minnetini kazanmıştı.

Bu tarihi geceyi bir dönüm noktasına dönüştürmeyi hedefleyen Suriye Kızılayı Genel Sekreteri Abdulrazzak Jabireu, Türk Kızılayı genel başkanı Tekin Küçükali’yi ülkesine davet ederek bölgesel işbirliği önerisinde bulundu. Davet üzerine Suriye’ye giden Türk Kızılayı genel Başkanı Tekin Küçükali, beraberinde götürdüğü 5 tır dolusu yardım malzemesini de Suriyelilere teslim etti.

Türk Kızılayı olarak acının ve afetin yaşandığı her yere 139 yıldır el uzattıklarını ve bundan sonra da uzatacaklarını söyleyen Tekin Küçükali, hergün ortalama 100 kişinin hayatını kaybettiği bu vahşet ve dram coğrafyasına vicdan sahibi herkesin yardım etmesi gerektiğini söyledi. Bölgeye yapılacak yardımların ihtiyaç sahiplerine daha çabuk ulaşması için çareler aradıklarını belirten Küçükali, bu arayışlar sonucu Suriye Kızılayı ile işbirliğine gittiklerini söyledi.

Suriye Kızılayı Genel Sekreteri Abdulrazzak Jabireu , Türk Kızılayı ile işbirliği yapmaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Türklerin Suriye tarihinin en kötü günlerinde yanlarında olduğunu vurgulayan Jabireu, bundan dolayı minnet duyduklarını ifade etti. Genel Sekreter, işbirliğinin ilk adımı olarak da Suriye’de bir Türk Kızlayı Bürosu kurmak için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.