SAĞLIK
11 Mart 2010 Perşembe 00:271 Yorum3783 okunmaTürk kadının içler acısı haline bak
- Haber
Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürü Esengül Civelek, Türkiye'de evli kadınların yüzde 39'unun fiziksel, yüzde 42'sinin fiziksel ve cinsel, yüzde 23'ünün ekonomik, yüzde 44'ünün duygusal, yüzde 15'inin ise cinsel şiddete, yaşamlarının herhangi bir döneminde eşleri tarafından maruz bırakıldığını söyledi
Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürü Esengül Civelek, Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği, ‘Kadına Karşı Şiddet’ konulu konferansta konuştu.
KADINA ŞİDDET GİDEREK ARTIYOR
Şiddetin fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik olmak üzere 4 ayrı türde ele alındığını belirten Civelek, geçen yıl yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de evli kadınların yüzde 39'unun fiziksel, yüzde 42'sinin hem fiziksel hem cinsel, yüzde 23'ünün ekonomik, yüzde 44'ünün duygusal, yüzde 15’inin ise cinsel şiddete, yaşamlarının herhangi bir döneminde eşleri tarafından maruz bırakıldığını söyledi.
KADINLAR TRAVMA YAŞIYOR
Şiddete maruz kalan kadınların kronik ağrılar, kronik hastalıklar ve organ travmaları yaşadığını belirten Civelek, şöyle konuştu:
“Şiddet gören bu kadınlarda depresyon, uykusuzluk, endişeli olma hali, korku belirtileri vardır. Şiddet mağduru kadınlarımızda özgüven noksanlığı var, kimlik sorunu yaşıyorlar, kendilerini ifade edemiyorlar. Yani şiddet kadını sindirmekte, ürkütmekte, bastırmakta ve dünyadaki pek çok ülkeden önce kazanılmış olan haklarımızı kullanmanın önünde engel teşkil etmektedir. Kadınların büyük çoğunluğunun şiddete maruz kalması, şüphesiz öncelikle aile içinde aile bireylerini, daha sonra da toplumun yapısını olumsuz etkilemektedir.”
KADINLAR HALA ERKEKLERİN GERİSİNDE
Cumhuriyet'in ilanından günümüze olan süreçte, yasalarımızda sağlanılan kadın- erkek eşitliğinin henüz tam anlamıyla uygulamaya yansımadığını da vurgulayan Civelek, “Kadınlarımız hala erkeklerin gerisinde. İster eğitimde, ister karar alma mekanizmaları ve siyasi hayata katılımda olsun, göstergeler kadın- erkek eşitliğini sağladığımızı göstermiyor. Bu bir gerçektir” dedi.












DİĞERBu yolu kullanacaklar dikkat!Yeni Galata Köprüsü, 29 Mayıs'ta 3 saat süreyle araç ve yaya trafiğine kapatılacak
FUTBOLAlanzinho'yu verecek Alper'i alacakGalatasaray'la adı anılmaya başlanan Eskişehirsporlu Alper Potuk'la ilgili Trabzon'dan ilginç bir iddia geldi..
GÜNDEM'Öyle Bir Geçer Zaman Ki'ye veda ediyorErkan Petekkaya'nın sezon sonunda ayrılacağı açıklamasının ardından bir isim daha diziden ayrılıyor
DİĞERİşte o akıl almaz av sahnesiAvlamak için deve kuşunun peşine düşen çita devekuşunu sinirlendirince işler tersine döndü
GÜNDEMŞimşek'ten 770 bin dolarlık maaş cevabıBakan Şimşek, Bakan olmadan önce Merrill Lynch'ten aldığı yıllık 770 bin dolar maaşla ilgili konuştu.
3.SAYFAKorsan kanununu taksiciler beğenmediTaksiciler Kooperatifi Başkanı Can, düzenlemeyi beklediklerini, yasalaşması durumunda korsan taksiciliğin edeceğini savundu.
DÜNYASuriye'de kanlı cuma!Suriye'de bugün cuma namazından sonra çıkan yönetim karşıtı gösterilerde ve düzenlenen operasyonlarda 11 kişinin öldüğü bildirildi- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98











































