BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.488,98
HABER /  DÜNYA

Türk işçi çatışma ortasında can verdi

Suudi Arabistan'dan dönen bir Türk işçi Suriye'de çatışmaların ortasında kalarak yaşamını yitirdi.

Abone ol

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bağlı Arsuz Beldesi nüfusuna kayıtlı olan ve Suudi Arabistan'da lokantacılık yapan Münir Dural, senelik iznini geçirdiği memleketinden Suudi Arabistan'a giderken, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib kentinde çatışmanın ortasında kaldı. Vucüduna 8 kurşun isabet eden Dural hayatını kaybetti.

Suriyeli muhalif kaynaklar, söz konusu kişinin gösterilere katılmadığını belirtti. Birkaç aydan bu yana İdlib kenti ve çevresinde ordu birliklerinin muhaliflere karşı geniş çaplı operasyonlar düzenlediği kaydediliyor.

"KARDEŞİM BİR HİÇ UĞRUNA HAYATINI KAYBETTİ"

Suudi Arabistan'da kardeşi ile birlikte çalışan Ali Dural, kardeşi Münir Dural'ın İdlip kentinde akşam saatlerinde kalmakta olduğu otele giderken çatışmanın ortasında kaldığını söyledi. Halen Suudi Arabistan'da bulunan Ali Dural, yaptığı açıklamada kardeşinin izinden dönerken Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan aracı ile giriş yaptığını Suriye'ye girişte bir benzincide benzin almak isterken resmi kıyafetli bir kişinin kardeşinin aracına binerek öndeki askeri aracı takip etmesini istemeleri ile acı sürecin başladığını söyledi.

Ali Dural Suriye'de kardeşinin başına gelenleri şöyle anlattı:

"Kardeşim Münir Dural'ın aracına binen resmi kıyafetli kişi kendilerine öndeki askeri aracı takip etmelerini söylemiş. Yapmışlar da. Kuytu bir yere geldiklerinde kardeşimi ve yanındaki arkadaşını araçtan indirmişler. Yaya olarak oradan uzaklaşmalarını istemişler. Kardeşim hemen oradan uzaklaşmış. Yetkili makamlara giderek olayı anlatmış ve aracının kendisine geri verilmesini istemiş. Yetkililer yanıt vermeyince kardeşim bu sefer Suudi Arabistan'a yaya olarak gelebilmek için Ürdün kapısına gitmiş. Ancak Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ve Suriye sınırından kendine ait araç ile geçtiği tespit olunca Ürdün Kapısı aracı sormuş, araç olmadan kendisini Ürdün'e alamayacaklarını söylemiş. Kardeşim bu kez yine yaya olarak geri İdlip'e dönüp aracı almak için girişimlerde bulunacağını bana söyledi. 3-4 gün İdlip'te aracını tekrar alabilmek için uğraştı, ancak başarılı olamadı. İdlip'te bir otelde kalıyordu. Olay günü de yine Suriyeli yetkili makamlarla görüşmek için dışarıdaydı. Akşam saatlerinde oteline dönmek isterken bir anda çatışmanın ortasında kalmış. Vücuduna 8 kurşun isabet etmiş. Hayatını bir hiç uğruna kaybetti benim kardeşim. Şu anda İdlip Devlet Hastanesi morguna alınmış. Cenazesini alabilmek için birkaç girişimde bulunduk ama başarılı olamadık. Yetkililerden acil olarak yardım istiyoruz."