BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a suç duyurusu!

ENERJİ İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, ‘asgari ücret istediğimiz olmazsa Fransa’daki gibi olur’ sözleri üzerine Türk İş Sendikası Başkanı Ergün Atalay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Hak- İş Konfederasyonu’na bağlı Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, asgari ücretle alakalı ‘asgari ücret istediğimiz olmazsa Fransa’daki gibi olur’ sözleri üzerine Türk İş Sendikası Başkanı Ergün Atalay hakkında suç duyurusunda bulundu.  Avukatı Burak Bayar ve sendika üyeleriyle birlikte Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na gelen Atalay, suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu.

"FRANSA ÖRNEĞİ KOZ OLARAK KULLANILMAYA ÇALIŞILMIŞTIR": Dilekçede, “Şüpheli, Fransa’da son zamanlarda devam eden sokak hareketlerini işaret ederek, Türkiye’de asgari ücretin istedikleri miktarlarda tespit edilmemesi halinde Fransa’daki gibi bir hareketlenmenin olabileceği imasında bulunmuştur. Çok büyük sayılarda üyesi bulunan Türk-İş’in Genel Başkanı bu konuşmasıyla alenen ve açıkça bir tehditte bulunmuş ve hükümet, işveren temsilcilerine Fransa örneğini göstererek isteklerinin yerine getirilmesi için adeta bir koz olarak kullanmaya çalışılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, “Bir süredir ulusal basında ve sosyal medyada tepki çeken bir açıklama üzerine savcılığa suç duyurusu yapmış bulunmaktayız. Türk- İş Başkanı Sayın Ergün Atalay, 7 Aralık 2018 günü basına yaptığı açıklamada bir genel başkana yakışmayacak talihsizlikte açıklamalarda bulunmuş ve aynen kendi ifadesiyle, ‘Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider. İşte gördük Fransa’da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz, görmez miyiz? Bize bağlı’ demiştir” diye konuştu. 

BİNALİ YILDIRIM SAHİP ÇIKMIŞTI: TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından sonra yaptığı konuşma nedeniyle hükümete yakın medyada hedef gösterilen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a yöneltilen suçlamalara tepki göstermiş  ve şunları dile getirmişti;

"Türk işçi hareketinin, emeğin en büyük örgütü Türk-İş'in, Türk-İş Genel Başkanı'nın saçma sapan haberlerle yıpratılmasına asla gönlümüz razı gelmez. Bugün bu ziyaret, Meclis Başkanı sıfatımla hem bir iadeiziyaret hem de bu son günlerde yaşananlara karşı bir cevaptır. Biz, Ergün Bey ve arkadaşlarını 30 yıldır tanırız. Her zaman sağduyunun yanında olmuş, mesele memleket olunca, mesele millet olunca 'gerisi teferruat' diyerek en önce adım atmış, yola çıkmış bir kardeşimizdir. Türk-İş, aynen durduğu yerde, çizgisinde, geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edecek ve bu ülkeyi gayrimeşru yollardan ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara karşı emek örgütlerinin sigortasıdır. Bu görevini sürdürmeye de devam edecektir”