BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  POLİTİKA

Türk halkı Öcalan'a dua ediyor!

Barış sürecine yönelik BDP'li Kışanak'tan kışkırtıcı bir ifade geldi. Kışanak Türklerin Öcalan'a dua ettiğini iddia etti.

Abone ol

İNTERNET HABER - Siirt'te şehirlerarası otobüs terminalinin temel atma törenine katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Türk halkının bu barış sürecini başlatan herkese ve Abdullah Öcalan'a dua ettiğini belirterek, "Artık asker anaları telefon başlarında beklemiyor, kaygısız bir şekilde uyuyor" dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak ve partililerin katıldığı törende, Onuncu Yıl Marşı eşliğinde yeni otogarın temeli atıldı. Siirt'te şehirlerarası otobüs terminalinin temel atma törenine Belediye Başkanı Selim Sadak ve partililerle birlikte katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm süreci ve Suriye'de Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı bölgede yaşananlara değindi.

"ANKARA'DAKİ HESAPLAR İÇERİSİNDE BİZE ÖZGÜRLÜK ÇIKMAYABİLİR"

Barış sürecinde Ankara'da 40 türlü hesap yapıldığını, o hesapların içinde kendilerine özgürlüğün çıkmayabileceğini belirten Kışanak, "Değerli halkımız bu otogarın yapılması için kredinin engellendiğinden bahsetti belediye başkanımız. Biz diyoruz ki devlet, AKP hükümeti halka hizmet etmek için engel koyabilir, kredi vermeyebilir, bunlar çok önemli değil. Biz onlara buradan sesleniyoruz; Allah kimsenin kredisini halk nezdinde tüketmesin. Sizin krediniz halkta tükenmiştir. Bugün buradan, bu otogarın temelini atacağız ve temennimiz ve beklentimiz odur ki, belediyemiz bu çalışmayı büyük bir ciddiyetle, büyük bir titizlikle en hızlı şekilde sonuçlandırmak için gayret edecek ve çalışacaktır. Bu tabelada gösterilen tarihte biz burada hep birlikte bu otogarın açılışını da yapacağız. Umut ediyoruz ki beklentimiz o ki, o güne kadar barış sürecini, demokratik çözüm sürecini de çok daha ileriye taşımış olacağız ve bu otogardan kalkacak olan otobüsler, barışa yolculuk yapacaklar. Gittikleri her yere İstanbul'a da, Ankara'ya da, Trabzon'a, Hakkari'ye ve Van'a barışı götürecekler. Bunun için birlik olmamız lazım, el ele vermemiz lazım, gücümüzü barış için, çözüm için özgürlüklerimiz için seferber etmeliyiz. Bunu yapmazsak inanın ki Ankara'da 40 türlü hesap yapılıyor, o hesaplar içerisinde bize özgürlük çıkmayabilir" dedi.

"TÜRKİYE BARIŞI İSTİYOR, BUNU KİMSE ENGELLEYEMEZ"

Şirketlerin yaptığı anketleri parti olarak takip ettiklerini, Türkiye'deki tüm kentlerin artık barışı istediğini belirten Kışanak, "Sayın Başbakan'ın geçen gün yaptığı açıklamalar inanın ki sadece ve sadece Trabzon'dan, Rize'den aman oy kaybederiz korkusuyla yapılmış açıklamalar değildir. Biz biliyoruz onlarca kamuoyu yoklaması yapılıyor. Bütün şirketlerin yaptığı kamuoyu yoklamalarını biz de alıyoruz. Türkiye halkı bir bütün olarak barışı ve çözümü destekliyor. Kimse bahane üretmesin, kimse 'aman efendim oy kaybederiz çözüm sürecidir onun için adım atamıyoruz' diye bir yalanın arkasına saklanmasın. Trabzon da çözüm istiyor, Artvin de çözüm istiyor, Çolemerg (Hakkari) de, Amed (Diyarbakır) de çözüm istiyor. Bunu herkes de çok iyi biliyor, kendilerinin içinde, yüreğinde ayrımcılık varsa, vicdanlarında bir eksiklik varsa, adalet duygularında bir eksiklik varsa, bahane üretmesinler. Anadil bir halkın anasının sütü kadar helaldir, hakkıdır, kimse bunu engelleyemez. Bunu için artık hiçbir bahane, gerekçe üretmesinler" diye konuştu.

"TÜRKİYE HALKI VE ASKER ANALARI ÖCALAN'A DUA EDİYOR"

Devem aden çözüm süreci nedeniyle Türkiye halklarının, bu süreci başlatanlara dua ettiğini dile getiren Kışanak, Türk halkının ve asker analarının Öcalan'a da dua ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türk halkı bu barış sürecini başlatanlara her gün, sabah-akşam dua ediyor. Öcalan'a da dua ediyor asker anneleri artık; 'evimizde kaygısız uyuyoruz' diyorlar. Artık telefon çalınca 'yüreğimiz ağzımıza gelmiyor' diyor, 'acaba çatışma mı çıktı, acaba evladımız mı öldü? bu kaygıları artık unuttuk' diyorlar. Onun için bu konuda kendilerine dönüp baksınlar. Kendi siyasetlerine baksınlar, kendi vicdanlarına, kendi adalet duygularına baksınlar. Ama şunu da unutmadan hesaplarını yapsınlar; bu barış sürecini, bu demokratik çözüm sürecini, kardeşlik ve özgürlük sürecini kim heba ederse, bu halk onu sandığa da gömer ilelebet. Türkiye siyasetinde bir daha belini doğrultamaz. Bunun hesabını doğru yapsınlar. Bir bütün olarak Türkiye kamuoyu, çözümün ve kardeşliğin yanındadır. Çözüm, 'kardeşlik, İslam hukuku, Müslümanlar, ümmeti İslam alemi' diyorlar. Kürt halkını nereye koyuyorsunuz? Kürt halkı da mazlum ve Müslüman bir halktır. Neden bunun hakkını teslim etmiyorsunuz?"

BDP'LİLERİN TEMEL ATMA TÖRENİNDE YANLIŞLIKLA ONUNCU YIL MARŞI ÇALINDI

Yapılan konuşmalardan sonra yeni otogarın temel atma törenine geçildi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve parti yöneticilerinin hazır bulunduğu alanda, Onuncu Yıl Marşı eşliğinde temel atma töreni gerçekleşti.

Yeni otogarın temel atma töreni de Onuncu Yıl Marşı ile sona erdi. Onun Yıl Marşı'nın temel atma töreni sırasında çalınması, kafalarda soru işareti yarattı.

Ancak bu karışıklık, tören sonrası anlaşıldı. Ses sistemi içerisinde Onuncu Yıl Marşı ilk sırada olduğu için, temel atma töreni sırasında bu marşın yanlışlıkla çalındığı ortaya çıktı. Yaklaşık bir dakika süren Onuncu Yıl Marşı, BDP'lilerin ikazı üzerine durduruldu ancak zaten tören de sona erdi.