BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,49
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türk hackerler İsrail savunma sistemini hackledi

Türk hackerler, İsrail’in Demir Kubbe Savunma Sistemi’ni hackledi.

Abone ol

Türk hackerlar İsrail'in Demir Kubbe Savunma Sistemini hackledi. Ayyıldız Timi, mevcut sistem ve güvenlik duvarlarının aşılması bir o kadar da zor olan İsrail'in Arraow 3 Balistik Füze ve Hava araçlarının yazılımını hacklemiş durumda.

Konuyla ilgili İHA'ya açıklama yapan Siber Savaş Uzmanı ve Araştırmacı Yazar İshak Telli, Ayyıldız Timi'nin, İsrail'in Arraow 3 Balistik füze ve hava araçlarının yazılımını hacklediğini ifade ederek, "Hack üzerine dünya da yapılamayacak bir şey yok. Televizyonlar hackleniyor, uçaklar, istihbarat birimleri hackleniyor. Herhalde bunu yapan arkadaşlar Savunma Bakanlığı'nın hava radar sistemlerine girdiklerini düşünüyorum O şekilde bazı sistemlerin görünmezliğini sağlamış olabilirler diye düşünüyorum." dedi.

ELİNİZDE BİLGİSAYAR VE SERVER VARSA...

Hackerlerin bu işlemleri yaptıklarında çok büyük teknolojilere ihtiyaç duymadıklarını belirten Telli, "Bu sadece akıl ile olan bir şey. Elinizde bilgisayar, server olduktan sonra dünyadaki bütün sistemlere girebilirsiniz. Geçilemeyecek kapıları geçersiniz, Savunma Bakanlığı'nın arkasından ona bağlı birimlere geçiş yaparsınız ya da engelleyebilirsiniz, sistemde görünmez hale getirebilirsiniz bazı şeyleri..." ifadelerini kullandı.

Sistemin hacklenmesinin milyonda bir ihtimali olduğuna, bunun şehit çocukları ile insanların duaları ile olduğuna işaret eden Telli, "Ben ona inanıyorum. Çünkü bu sistemleri ve bu güvenlik duvarlarını geçmek çok zordur. 14 yıldır bu işin içerisindeyim, olmayacak şeylerin birkaç kişinin duasıyla olduğuna şahit oldum. Ayyıldız'ın 13. senesi ve dünyada hacklemediği sistem yok." diye konuştu.

ayyildiz_tim___widescreen_wallpaper_by_3xplor3r-d4o8iji.jpg 

AYYILDIZ TİM 1 MİLYON SİTE HACKLENDİ

Telli, İsrail'in yapmış olduğu katliama karşı Ayyıldız Timi'nin yaptıklarını doğru bulduğunu belirterek, "Bu İsrail'e güzel bir cevaptır ve devamı da gelecektir. Ay Yıldızlı grup çok bilgili ve ilkesine bağlı bir grup. 13 yıldır hacklemediği grup yok. 1 milyon siteyi hacklediler bu zamana kadar, keyif için hacklenme diye bir olay yok. Eğer bir yerde zulüm varsa, art niyet varsa bir yerde İslam'a ve Türklere hakaret varsa bu arkadaşlar mutlaka devreye girerler." dedi.

İsrail'in Türkiye ve Türkiye'nin istibahrat birimleri ile bir gizli savaşı olduğunu savunan Telli, bunun açıkça belli olduğunu ve Ayyıldız Timi'nin siber gücünü gösterdiğini dile getirdi.