BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türk futbolcuya 8 yıl ceza

Zaandam Türkspor, Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu'nun (KNVB) 18 yaşındaki kalecisine verdiği cezanın şokunu yaşıyor.

Abone ol

KNVB, 18 yaşındaki Türk kökenli genç kaleci Erkan Ergün'ü 8 yıl spor karşılaşmalarından men etti.

Genç kaleci, 12 Kasım 2011 tarihinde HBC A1 - ZTS A1 genç takımları arasında oynanan karşılaşma sonrasında çıkan kavgaya karıştığı gerekçesi KNVB tarafından 8 Şubat 2020 tarihine kadar tüm spor karşılaşmalarından men edildi.

"Sanki adam öldürdüm" diyerek verilen cezaya isyan eden genç kaleci Erkan Ergün, "Arkadaşımın annesine saldırdılar, kavga çıktı. Durup bakacak mıydım? Olaya müdahale ettim ve ben de kavgaya karıştım. İyi bir iş mi yaptım? Hayır iyi bir şey yapmadığımı ben de biliyorum. O an kendimi tutamadım. Ama 8 yıl ceza alacak bir şey de yapmadım. Hollanda'da bir adam öldürsen 5 yıl ceza alırsın. Bunlar bana 8 yıl ceza verdi. 18 yaşımda beni spordan kopardılar" diyerek verilen cezanın kabullenilemez olduğunu söyledi.

"BU ÇOCUK ADAM MI ÖLDÜRDÜ"

Zaandam Türkspor Başkanı İsmail Halıcı, verilen cezanın tüm camiayı şoke ettiğini belirterek, "Ne yaparsanız yapın önyargıyı yok edemiyorsunuz. Bu cezalar bize yabancı olduğumuz için veriliyor. Her zaman 1-0 geride başlıyoruz. Biz gençliği topluma kazandıralım derken, futbolcularımıza verilen cezalar dudak ısırtıyor. KNVB'ye kalsa kalecimiz yüzünden tüm genç takımımızı ligden atacaktılar. Biz, gençlerimizi kahve bar köşelerinden kurtarıp, spora teşvik edelim derken, onlar 8 yıl ceza ile spordan men ediyorlar. Acaba bunun vicdani muhasebesini nasıl yapacaklar? Açık ve net söylüyorum KNVB, adil davranmıyor. Bize verilen cezayı Hollanda kulüplerine vermiyorlar. 18 yaşındaki bir gence 8 yıl ceza mı verilir? Bu çocuk adam mı öldürmüş? Tamam hata yapmış olabilir, biz onu savunmuyoruz. Ama futbolcumuz 8 yıl ceza alacak kadar bir suç yapmadı" diyerek kulüp olarak verilen cezaya isyan ettiklerini söyledi.

CEZAYA İTİRAZ

Zaandam Türkspor A Genç Takımı Antrenörü Adnan Bay, kalecisine verilen ceza konusunda, "İnanın bilemiyorum, işin içinden çıkamıyorum. İnsanın aklından kırk çeşit şey geçiyor. Bu cezalar biz yabancıyız diye mi veriliyor, anlamıyorum. Kaleci takımın yarısıdır. Bunlar benim takımımın yarısını cezalandırdı. 8 yıl ceza kabul edilir bir şey değil, büyük haksızlık var" diyerek verilen cezaya itiraz edeceklerini söyledi.