BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  DÜNYA

Türk F-16 pilotu El Kaide'ye katılmış!

Pakistan istihbaratı Türkiye’de de tüyleri diken diken edecek bir açıklama yaptı. İşte Pakistan istihbaratının haberi...

Abone ol

Dünya, Avrupa pasaportlu militanlar tarafından düzenlenmesi muhtemel bir eylemin paniğini yaşarken Pakistan istihbaratı tarafından Amerikan Associated Press haber ajansına Türkiye’de de tüyleri diken diken edecek bir açıklama yapıldı.

ÇOK İYİ EĞİTİM ALMIŞ KİYİLER


Pakistan İstihbarat Teşkilatı ISI’da görev yapan üst düzey bir görevli, “Afganistan sınırındaki El Kaide kamplarında onlarca Avrupa pasaportuna sahip militan bulunduğunu tespit ettiklerini, bunlardan birinin de daha önce Türk Hava Kuvvetleri’nde F-16 pilotu olarak görev yapan bir Türk olduğunu söyledi. İsmi açıklanmayan yetkili, Afgan sınırında Çeçenler, Özbekler, Araplar ve Türkler’den oluşan bir militan grubu bulunduğunu ve Türk pilot örneğini çok önemsediklerini belirterek “Buradan da anlayacağınız gibi, çok iyi eğitim almış kişiler bile burada El Kaide saflarına katılabiliyor” dedi.

NASIL RADİKALLEŞTİ?

Bu sözler, El Kaide saflarındaki Türk militanlar konusunda yapılmış ilk açıklama değil. Son yıllarda özellikle Almanya’da yaşayan Türkler arasından radikalleşerek Pakistan ve Afganistan’daki Taliban kamplarına katılan onlarca militanın olduğu bilinen bir gerçek.

Ancak Türk ordusunun en elit, en disiplinli pozisyonlarından biri olan F-16 pilotluğuna kadar ulaşan bir askerin, bu büyük başarısının ardından ordudan ayrılarak (atılarak ya da kendi isteğiyle) El Kaide saflarına katıldığı bilgisi Pakistan istihbaratını tam anlamıyla şoke etti. Nitekim, özel olarak seçilip yerleştirildiği Hava Harp Okulu’nda Atatürk ilkeleri doğrultusunda eğitilen, ardından milyonlarca dolarlık F-16 kendisine emanet edilecek kadar güvenilen bir askerin radikal İslam’a bulaşmış olması çok düşündürücü bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

8 BİN TÜRK

Newsweek dergisine göre 1990’lardan bu yana Türkiye’den Bosna, Çeçenistan, Irak, Afganistan gibi “çatışma bölgelerine” giden Türkler’in sayısı 8 bini buldu.