BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Türk erkekleri bu çorabı giyer mi?

Kadınların giydiği ince çoraplar şimdi de erkekler için üretildi!.. Gelecek yıldan itibaren vitrinlerde erkekler için naylon çoraplar da yerini alacak.

Abone ol

Türkiye’de erkeklerin naylon çorap talep ettiklerini ancak pazarın henüz Avrupa’daki gibi bu duruma tam hazır olmadığını söyleyen Penti Öğretmen Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, gelecek yıl deneme amaçlı olarak erkek çorabı üreteceklerini söyledi.

“Şimdiden talep eden oluyor ama talebin niteliği de önemli” diyen Kariyo şöyle konuştu:

“Bu gibi taleplerin cinsel tercihleri ortaya koyduğundan emin değilim. Zaten bununla da ilgilenmiyoruz. Bizim yanlış anlaşılırız gibi bir tedirginliğimiz de yok. Ancak bu işi hakkıyla yapmam için metrekare ayırmam gerekiyor. Cirodan emin değilim işte bu yüzden deneme amaçlı işe başlayacağız.”Çorapların özellikle Fransa pazarında çok tercih edildiğini belirten Kariyo şu bilgileri verdi:
“Erkekler 20-60 denye gibi farklı kalınlıklarda düz ya da desenli çoraplar kullanıyor. Avrupa tarihine bakıldığında erkekler ‘hose’ dediğimiz tayt tipi çoraplar kullanıyordu. Hâlâ Venedik’te törenlerde erkeklerin yüzde 70’i bunlardan giyiyor.”

Renk değiştirecek

Nano çorap konusunda da çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Kariyo, “Çeşitli ilaçların çoraplara yedirildiği, renk değiştirebilen, ısı transferi yapabilen çoraplar üzerinde çalışmalar sürüyor. 2011’de bu işin meyvelerini alacağız” diye konuştu.

Aksesuara yüklenecek

Gece giyimi, mayo gibi çeşitlerin artası nedeniyle mağaza büyüklüğünün yetmediğine değinen Kariyo, “60 metrekarelere sığamıyoruz. 100 metrekarelerin üzerinde yer arıyoruz. 62 olan mağaza sayımızı yıl sonunda 100’e çıkaracağız. Yurtdışında da Azerbaycan ve Suriye’de iki, Özbekistan’da üç mağaza açacağız” dedi. Bu sezon ilk kez fular satışına başladıklarını ifade eden Kariyo, hazır olduklarında takı işine de girmeyi düşündüklerini söyledi.