BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Türk erkeğinin penis uzunluğu

Ankara Cinsel Tıp Enstitüsü 1460 kişi üzerinde anket yaparak Türklerde penis standardını belirledi.

Abone ol

Ankara Cinsel Tıp Enstitüsü cinsel açıdan kendilerini tanıyamayan, cinsel bilgi eksikliği yaşayanlar arasında anket düzenledi. 1460 kişinin yanıtladığı ankete katılan erkeklerin yüzde 90'ı penis boyundan memnun olduğunu ifade ederken, kadınların yüzde 85'i "Eşinizin ve partnerinizin penis boyundan memnun musunuz" sorusuna "hayır" yanıtını verdi. Anket sonuçlarına göre Türk erkeğinin penisi "normal" çıktı.

Türk erkeğinin penisi ortalama 14 cm. çıkarken, dünya standartlarında penis boyu 11- 18 cm. arasında değişiyor. Cinsel Tıp Enstitüsü Başkanı Dr. Cem Keçe, anket sonuçlarını değerlendirirken penisin boyunun sağlıklı bir cinsel yaşam için tek ve yeterli bir kriter olmadığına dikkat çekti.

Penis boyuyla cinsel performans arasında doğrudan bir ilişki bulunmadığını vurgulayan Keçe, "Oysa birçok erkek bu yanlış cinsel mit nedeniyle karşı cins ile ilişki kurmaktan kaçınma dahil çok büyük sıkıntı yaşıyor" dedi.

BÜYÜTMEYE İLGİ
Dr. Keçe hiçbir sağlık sorunu bulunmayan ve normal ölçülere sahip olan erkeklerin de penis büyütme ameliyatlarına ilgi gösterdiğini belirterek, "Erkeklerin çoğu penislerinin boyutundan hâlâ yoğun kaygı duyuyor. Büyük olmadığından endişe duyan, özgüvenlerini kaybeden ve kendini kahredip ereksiyon güçlüğü, erken boşalma sorunu çeken erkeklerin sayısında büyük artış var" dedi.

Enis Yıldırım/Sabah