BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

MEB'den öğretmenlere müjdeli var

Öğretmenlerin yaz tatili konusunda Bakanlık son noktayı koydu.. İşte MEB'in Türk Eğitim-Sen'in sorusuna verdiği cevap yazısı...

Abone ol

Bir süredir öğretmenlerin yaz tatili süresinin kısalacağı yönündeki o haberlere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Türk Eğitim-Sen'in bakanlığa gönderdiği yazıda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından, öğretmenlerin üç ay boyunca tatil yapamayacaklarına ve yaz tatillerinin bir aya indirileceğine ilişkin açıklama yapılmasıyla ilgili bilgi verilmesi talep edildi.

Bakanlığın sendikaya verdiği cevapta, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 103, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nun 43, MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 79. maddeleri ile Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği'nin 264. maddelerinde, mevzuatla kendilerine verilen görevler dışında "Öğretmenlerin yarıyıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacağı" hususlarına yer verildiği, öğretmenlerin yaz tatili izin sürelerinin kısaltılmasına yönelik Bakanlıkça yürütülen herhangi bir çalışmanın bulunmadığı açıklandı.