BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.420,67
HABER /  DÜNYA

Türk düğün konvoyu Bremen'de olay oldu

Almanya'da Türklerin düğün eğlencesi kabusa dönüştü. Araç konvoyu Alman sürücülere 'aykırı' gelince olanlar oldu.

Abone ol

Almanya’nın Bremen kentindeki A27 otoyolunda bir Türk düğün konvoyunu durduran polis, araçların yavaş hareket ettiği ve trafiği engellediği gerekçesiyle 25 sürücünün ehliyetine el koydu.

Bremen polisi tarafından yapılan açıklamada, son derece yavaş ilerleyen ve bazen duran 30 araçtan oluşan düğün konvoyunun otoyoldaki trafiği engellediği belirtilerek, polisin bu duruma araç sürücülerinin ehliyetlerine el koyarak bu olumsuzluğa son verdiği ifade edildi.

Konvoyun ara vermek için otoyol kenarındaki Osterwiesen adlı park yerine girdiği belirtilen açıklamada, polisin buraya hızlı bir şekilde gelerek park yerinin giriş-çıkışını kapattığı ve kimlik tespiti yaptığı kaydedildi.

TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKTULAR İDDİASI

Bremen Savcılığı ile bağlantıya geçilerek polisin 25 kişinin ehliyetine el konulduğu belirtilen açıklamada, bu kişiler hakkında trafik güvenliğini tehlikeye soktukları gerekçesiyle inceleme başlatıldığı bildirildi.

Bu duruma tepki gösteren Şerafettin Yıldırım, Merve Akgüç ve Fatih Güneş çiftinin düğünü için salona gitmek amacıyla bir araç konvoyunu oluşturarak hareket ettiklerini belirterek, "Yaklaşık 10 kilometre ilerledikten sonra, konvoyda düzeni sağlamak için otoyol kenarındaki park yerine girdik. Ben düzenlemeyi yaparkan birden bire polis arabaları gelerek parkın giriş ve çıkışlarını komple kapattı.  Önce ne olduğunu anlayamadık ve öylece bakakaldık. Yanıma gelen komiser Holger Bode, 'şikayet var, biri otoyolda görüntünüzü çekmiş. Yavaş gidip trafiği engellemişsiniz' diyerek tüm araçları kontrol edeceğini söyledi’’ şeklinde konuştu.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN İSMİNİ DE ALDILAR

Buna itiraz etmeleri üzerine polisin tavırlarının sertleştiğini ve bütün araçları aramaya ve buradaki kişilerin tek tek isimleri almaya başladığını ifade eden Yılıdırım, ‘’Araçlarda bulunan 3 yaşındaki çocukların bile isimlerini alan polis, bütün sürücülerin ehliyetlerine el koydu. Eğer bir suç işlemişsek cezayı yazın ve bizleri bırakın, ehliyetleri neden alıyorsunuz dedim. Polis bana bir savcı ismi vererek emir aldığını ve tüm ehliyetleri alacaklarını tekrarladı’’ ifadesini kullandı.

SORGUSUZ SUALSİZ

Polisin ehliyetlere el konulduğuna dair bir belge bile vermediğini ifade eden Yıldırım, ‘’Türkiye’ye izine giderken Bulgar polisi bize bunu yapardı. Sorgusuz sualsız ehliyetimizi alırlardı. Şimdi de bunlar başladı“ şeklinde konuştu.

Yıldırım ile birlikte Hüsamettin Aykanat, İsmail Aydınöz, Serhan Aydınöz, Mevlüt Tahtabacak, Ercan Aydınöz, Yasemin Fidantek, Hasan Fidantek, Taner Mete, Fatma Güneş, Güldane Güneş ve Ünsal Önal'ın olayla ilgili avukata başvurduklarını ve haklarını arayacakları bildirildi.