BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  GÜNCEL

Türk doktorlar Gazzeye gidiyor

İsrail sivil halkı vurdu. 300'e yakın kişi öldü. Yüzlerce yaralı var. Türkiye alarma geçti. Bölgeye doktor gönderilecek.

Abone ol İsrail’in Gazze'ye saldırısı Sağlık Bakanlığı’nı da alarma geçirdi. Bakanlık, bölgeye insani yardım, ilaç ve tıbbi malzeme ile 5 kişilik uzman doktor ekibi gönderecek. Türk doktor ekibi, Filistinli yaralılara ilk müdahalenin ardından gerekli görüldüğü takdirde yararlıların bir kısmını tedavileri için Ankara’ya getirecek.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye saldırısı insanlık dramı olarak nitelendirildi. Sağlık Bakanlığı’nın, Dünya Sağlık Örgütü ile temasta geçerek, Filistinli yaralıların tedavilerinin sağlanabilmesi için gerekli girişimlerde bulunduğu belirtildiği açıklamada, bugün Sağlık Bakanlığı’nda, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun’un başkanlığında; Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık TİKA Başkanlığı, Başbakanlık Türkiye Afet Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Kızılay yetkililerinin de katıldığı bir toplantı düzenlendiği ifade edildi.

TÜRK DOKTORLAR BÖLGEYE GİDİYOR-

Açıklamada, toplantıdan çıkan karara göre, Filistinlilere yapılacak insani yardım, ilaç ve tıbbi malzemenin, Sağlık Bakanlığı’nın ve Kızılay’ın ilgili birimlerince hazırlandığı belirtilerek, “Söz konusu malzeme ile birlikte Mısır’a gönderilmek üzere 5 kişilik bir uzman doktor ekibi de oluşturulmuştur” denildi. Açıklamada şunlar söylendi:

“Başbakanlık TİKA Başkanlığınca, Türk Hava yollarından uçak temin edilerek harekete hazır halde bekletilmektedir. Dışişleri Bakanlığımız, söz konusu yardım uçağının Mısır’a gönderilebilmesi için Mısır hükümeti nezdinde temaslarını sürdürmektedir. Bölgeye gönderilecek olan Türk doktor ekibi, Filistinli yaralılara ilk müdahalelerinin ardından eğer gerekli görülürse yaralıların bir kısmını tedavilerini gerçekleştirmek üzere Ankara’ya getirecektir.”