BIST 9.682
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.492,25
HABER /  GÜNCEL

Türk dizileri izleyenler Türkçe öğrenmeye koştu!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) destek verdiği Karadağ'daki Türkçe kurslarından 2016 yılında mezun olan öğrencilere sertifika töreni düzenlendi.

Abone ol

TÜRKİYE ve Karadağ arasındaki dostluğu geliştirmek ve kültürel alışverişi artırmak amacıyla Bar ve Ulçin şehirlerinde organize edilen Türkçe kurslarından geçen dönem mezun olan 23 öğrenciye sertifikaları, düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, Gayret Derneği Başkanı ve eski Karadağ Meclis Başkan Yardımcısı Suljo Mustafiç, Karadağ Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir, Bar İslam Birliği Başkanı Muhiddin Miliami, Ulçin İslam Birliği Temsilcisi Ali Bardhi ve TİKA yetkilileri katıldı. 

Sertifika töreninde konuşan Büyükelçi Galip, Türkçeyi dünyada 250 milyon kişinin konuştuğunu, Türkçe öğrenen kişilerin geniş bir coğrafyada çalışma imkanı bulduğunu dile getirdi.

Karadağ'da Türk firma sayısının giderek artmasıyla halkın Türkçeye ilgisinin de arttığını belirten Galip, Türkçe kurslarının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Karadağ Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cihan Özdemir de Karadağ'da Türkçeye talebin yoğun olduğunu, bu alanda TİKA ile işbirliği içinde olduklarını ifade etti. Türkçe kurslarıyla ilgili memnuniyetini dile getiren Özdemir, TİKA ile Yunus Emre Enstitüsünün işbirliğinin devam edeceğinin altını çizdi. 

TÜRK DİZİLERİ TÜRKÇE ÖĞRENME TALEBİNİ ARTTIRDI

TİKA Karadağ Program Koordinatörü Ahmet Altun, TİKA'nın  yaşamın her alanına yönelik projeler hayata geçirdiğine, TİKA ile Yunus Emre Enstitüsünün çok iyi işbirliği yaptığına ve bu işbirliğinin Karadağ'da Türk dili ve kültürünün yaygınlaşmasına önemli katkılar sağladığına dikkat çekti.

Karadağ'da halk arasında özellikle Türk dizileriyle artan Türkçe öğrenme isteğinin, Yunus Emre ve TİKA eliyle yürütülen kurslar sayesinde karşılandığını vurgulayan Altun, ülkede TİKA projelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Türkçe kurslarına bu yıl da devam edilecek.