BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Türk Büyükelçiliği'ne şok saldırı 

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği binasına kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Rus haber ajanası Itar Tass'ın Moskova Emniyet Müdürlüğü kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, bugün sabah saatlerinde kimliği bilinmeyen bir kişi, Moskova’nın Hamovniçeskiy ilçesinde bulunan Türkiye Büyükelçiliği binasına av tüfeğiyle ateş açtı.

SALDIRGAN ERMENİ ASILLI

Olayda ölen veya yaralanan olmazken, Ermenistan asıllı saldırganın Rus polisi tarafından yakalandığı açıklandı.

Saldırgan, sabah erken saatlerde aracıyla Moskova Büyükelçiliği’nin bulunduğu cadde üzerinde aracını durdurduktan sonra pompalı tüfeğini çıkararak binanın tabelasına ateş açtı. Elçilik binası önünde nöbet tutan Rus polisleri anında müdahale ederek saldırganı yakaladı. Karakola sevk edilen saldırganın ilk sorgusu yapıldığında 43 yaşındaki Ermeni asıllı Artur M. olduğu ortaya çıktı.

SALDIRININ NEDENİNİ AÇIKLAMADI

Moskova’daki bir kereste firmasının sahibi olduğu belirlenen Mirzoyan, neden böyle bir davranışta bulunduğunu açıklamak istemedi ancak Rus güvenlik yetkilileri, olayı son günlerde Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilime bağladı. Saldırının organize suç olup olmadığı yönünde soruşturma başlatıldı.

SALDIRGANA TATBİKAT YAPTIRILDI

Polis nezaretinde olay yerine getirilen saldırgana önce bina önünde, ardından da olay yerine gelirken kullandığı siyah renkli araçta bir süre tatbikat yaptırıldı. Polis, saldırganın anlattıklarını zapta geçirdi ve ifadesini imzalattı.

Moskova Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları açıklamada, saldırganın sorgusunun devam ettiğini söyledi. Ancak bu kişinin kimliği açıklanmadı.

Rus basınında yer alan haberlerde, saldırganın "Dobrıy Les" isimli bir şirketin Ermeni asıllı Genel Müdürü Artur Mirzoyan olduğu öne sürüldü.

NÖBET TUTAN GÖREVLİLER TARAFINDAN YAKALANDI

Sabah saatlerinde siyah renkli bir araçla Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği binasının bulunduğu caddeye gelen bir kişi, av tüfeğiyle binaya iki el ateş etmişti. Saldırıda elçilik tabelası zarar görmüştü. Saldırgan, büyükelçiliğin önünde nöbet tutan güvenlik görevlileri tarafından yakalanmıştı.