BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  GÜNCEL

Türk bayrağının adı değiştirilsin!

Yeni Şafak yazarı canlı yayında yaptığı öneriyle yeni bir tartışma başlattı. Hilal Kaplan, Türk bayrağının adının değiştirilmesini önerdi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - A Haber'de yayınlanan Her Yöne 80 dk'ya konuk olan Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan en zor canlı yayın deneyimini yaşadı.

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarıyla hız kazanan çözüm sürecinin masaya yatırıldığı programa Hilal Kaplan'ın Türk bayrağı çıkışı ve Devlet Bahçeli şakası damga vurdu.

"TÜRK BAYRAĞININ ADI DEĞİŞTİRİLSİN!"

Nevruz'un hiçbir zaman Milli Bayram olarak kutlanmadığını belirten Hilal Kaplan Diyarbakır'da Türk Bayrağı açılmaması tartışmalarına değinerek Kürt okurunun kendisine şöyle dediğini aktardı:

"Türk Bayrağı yok diye üzülmesinler herkesin cebinde artık bu Türk Bayrağı'nın isminin değişmesi de gündeme gelmeli. Mesela Sayın Selahattin Demirtaş'ın dediği gibi "Devlet Bayrağı" olabilir

Kaplan da okurunun sözlerine katıldığını belirterek Türkiye Bayrağı denebileceğini belirtmişti.

Bu sözler üzerine tepki çeken Hilal Kaplan sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek Twitter'dan bugün açıklama yaptı. Kaplan bu sözleri kendisinin değil okuyucusunun söylediğini belirtti ve okuyucunun sözlerine kendisinin de katıldığını ifade etti.

Kaplan Twitter'da "Anayasadaki vatandaşlığın etnisite merkezli olmamasının tartışıldığı bir zamanda, ben de Türkiye Bayrağı demeyi daha uygun bulduğumu söyledim. Ama haber siteleri bunu sadece "Türk Bayrağı'nın adı değişsin" diye verince ortaya böyle manasız bir tartışma çıktı. Bayrak için, herkesin atası canıyla ve malıyla cihad ettiği için, "Türkiye Bayrağı" önerisinin de aynı kapsayıcılığı taşıdığına inanıyorum" dedi.

Dün akşamki programda Kaplan böyle konuşmuştu:




 DEVLET BAHÇELİ ŞAKASI ŞOK ETTİ  

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Bursa'da gerçekleştirdiği miting ve konuşmasını da sert bir dille eleştiren Hilal Kaplan, moderatörün şakasıyla çok zor anlar yaşadı. (DEVAMI)

hilal-kaplana-bahçeli-şakasi.jpg