BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.324,78
HABER /  GÜNCEL

Türk bayrağı esrarı üstündeki şekil ne?

Kartal AK Parti binasını basan saldırganlar camdan Türk bayrağı sallandırdı. Türk bayrağının üzerindeki kılıç motifi neyin nesi?

Abone ol

KARTAL AK Parti ilçe binası baskını Çağlayan Adliyesi olayının üzerine gelince büyük endişe yarattı. Silahla içeri giren saldırganlar kısa sürede etkisiz hale getirilirken akıllarda camdan aşağı sarkıttıkları Türk bayrağının üzerindeki şekil ve verilmek istenen mesaj kaldı. Saldırganların kimlikleri belirlenirken amaçları hala muamma...

AK Parti Kartal İlçe teşkilatı binasına giren silahlı iki kişi binayı işgal ettikten hemen sonra 7 katlı binanın en üst katındaki iki pencere camını kırdı. Bu camdan dışarıya doğru bir Türk bayrağı sarkıtıldı. Bayrağın asılmasıyla birlikte binaya giren saldırganların niyetleri konusunda kafalar karıştı.

ak-parti-binasi-türk-bayraği-kiliçli.jpg
BAYRAĞIN ÜSTÜNDEKİ NE?
Saldırganların camdan aşağı salladıkları Türk bayrağının üzerindeki bir motif dikkat çekti. İlk anda haç olduğu iddia edildi ancak daha sonra bayrağın üzerindekinin bir 'kılıç' motifi olduğu anlaşıldı. Peki ama Türk bayrağında kılıç motifi ne anlama geliyor.
kartal-akp-binasi-türk-bayraği-1.jpgTürk bayrağı üzerindeki motif için ilk akla gelen Hazreti Ali'nın kılıcı oldu. Ancak bugüne kadar Türk bayrağı ile Hazreti Ali kılıcı hiç birarada kullanılmadı.

YAVUZ SULTAN SELİM'İN SANCAĞI MI?
yavuz-sultan-selim-savcisi.jpgSosyal medyada gündem olan kılıçlı Türk bayrağının Yavuz Sultan Selim sancağından alıntılama olduğu iddia edildi. Yavuz Sultan Selim'in sancağında 'Zülfikar' yani Hazreti Ali'nin kılıcının resmi bulunuyordu. Ancak bu da Türk bayrağı üzerinde Zülfikar kılıcına bir açıklık getirmeye yetmiyor. Özellikle de saldırganların amaçları konusunda daha fazla muamma yaratıyor.