BIST 9.540
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.491,41
HABER /  GÜNCEL

Türk askerlerini kim vurdu Rus bakan aslında ne dedi?

SURİYE'de 4 askerin şehit olduğu hava saldırısını kim yaptı? Bu soruya bugün Türkiye'de bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yanıt verdi ancak Rus bakanın açıklamaları çevirmen hatası nedeniyle yanlış anlaşıldı.

Abone ol

RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türk askerlerini Suriye vurdu açıklaması bugün öğlen saatlerinde son dakika haberi olarak ajanslara düştü. 

Şam yönetiminin askeri müttefiki olan Rusya'dan gelen bu açıklama kısa sürede gündemin birinci sırasına oturdu. Haberlerde Lavrov'un "Bizim, Rusya olarak, bununla hiçbir ilgimiz yoktur. Bu, Suriye'nin silahlı kuvvetleri tarafından yapılan bir saldırıdır" dediği bilgisi paylaşıldı.

Ancak işin aslı Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamayla anlaşıldı. Lavrov'un Türk askerlerini Suriye vurdu açıklaması yapmadığını, açıklamanın çeviri hatası olduğu duyuruldu. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Lavrov, 'Türk askerlerini ne Rusya ne Suriye vurdu' dediği" açıklandı. 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ NORMALLEŞME HIZLANACAK

Lavrov ise iki ülke arasındaki normalleşmenin hızlandırılacağını vurgulayarak şunları söyledi;

"Çok ciddi bölgesel konular var Suriye ile ilgili. Kanın durması lazım. Sorunların çözülmesi lazım. İnsani yardımın sürekliliğini temin etmemiz lazım.Kafkaslardaki konular da ele alındı. Ukrayna konusunda da konuştuk. AGİT ve BM ile çalışmalarımız devam edecek.İkili ilişkilerimizi büyüteç altına aldık. Normalleşmenin hızlı olması konusunda hemfikiriz. Erdoğan siyasi iradesini ortaya koydu. Biz de çalıcağız.Bundan sonraki aşamada da ticaret ve ekonomide aksamaları ortadan kaldırmak için çalışamlarımız olacaktır. Dış ticaret hacmimiz düşüyor bunu düzeltmemiz lazım.

OLUMLU GELİŞMEYİ DİLE GETİRDİK

Lojistik konuları ele aldık. Yaptırımların sürekli bir şekilde ortadan kaldırılması konusunda da hemfikir olduğumuzu görüştük.Rusya olarak şuanda Türk Akımı konusunda olumlu bir gelişmeyi dile getirdik.Turizm konusunda çalışmalar devam edecek, bunlar hız kazanacak. Güvenlik konusunda daha önceki tavsiyelerimiz de göz önünde bulundurulacak umuyoruz. Vize konusunu da ele aldık.Toplantımız olumlu geçti."