BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Türk askeri Menbiç'in dış mahallelerine girdi!

Yerel kaynak, ABD ile uzlaşma çerçevesinde Türk askerinin Menbiç'in dış mahallelerine girdiğini belirtti.

Abone ol

ABD ile uzlaşma çerçevesinde Türk askerinin Suriye'nin Menbiç'in dış mahallelerine girdiği açıklandı. Yerel kaynaklar, Türk askerinin Menbiç'in dış mahallerine ulaştığını belirtiyor. Türk askerlerinin Menbiç'in dış mahallerine girdiğini gösteren ilk görüntüler de geldi. 

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da, NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Scarparrotti ile Menbiç yol haritasına ilişkin telefon görüşmesi yapmıştı.

TSK'DAN MENBİÇ AÇIKLAMASI
TSK'nın Menbiç açıklamasında ise şöyle denildi:

"Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır."


Türk askerinin Menbiç'in dış mahallerinde devriye faaliyetlerine başlamasıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Menbiç'te şu anda devriye gezme olayı başladı" dedi. 

YILDIRIM: TÜRK ASKERİ GÖREVE BAŞLADI
Başbakan Binali Yıldırım da, Türk askerinin bugün Menbiç'te göreve başladığını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU: FIRAT KALKANI-MENBİÇ ARASINDA DEVRİYE GÖREVİ BAŞLADI
"Fırat Kalkanı-Menbiç arasında devriye görevi başladı" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile birlikte adım atacağız demiştik. Plamalar yapıldı. Menbiç'in içine de girecekler. Menbiç kısa sürede terörden temizlenecek Aşama aşama amacımız YPG kontrolündeki bölgeleri istikrara kavuşturmak" şeklinde konuştu.

MENBİÇ YOL HARİTASINDA UZLAŞMA SAĞLANMIŞTI 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 4 Haziran'daki Washington ziyareti sırasında YPG'lilerin Suriye Menbiç'ten çekilmesini öngören Menbiç yol haritası üzerinde mutabakat sağlanmıştı.


TSK GEÇEN HAFTA AÇIKLAMIŞTI
Geçtiğimiz hafta TSK'dan yapılan açıklamada da Türkiye ve ABD'den askeri yetkililerin 12-13 Haziran tarihlerinde Almanya'da toplanarak Menbiç yol haritası ve uygulama planı konusunda mutabakat sağladıkları belirtilmişti.