BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
GÜNCEL

Türk Askeri Kuzey Irak'ta ilerliyor! İşte Kandil'den çarpıcı görüntüler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kandil'e olası operasyon öncesi Irak'taki ilerleyişi sürerken CNN TÜRK Muhabiri İsmail Umut Arabacı ve kameraman Mehmet Bulut, Kandil bölgesine gitti. İşte Kandil'den son dakika gelişmeleri...

HAKKARİ’nin Şemdinli ilçesinden Kuzey Irak’ın Hakurk bölgesine yayılarak alanı büyük oranda kuşatan Türk askeri, Kandil’e ilerleyişini sürdürüyor. Asker sınırdan 27 kilometre içeriye girerken operasyonu izleyen CNN TÜRK Muhabiri İsmail Umut Arabacı ve kameraman Mehmet Bulut da Kandil bölgesine gitti. 

UÇAKLAR KANDİL'E BOMBA YAĞDIRDI: Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölgenin bir çok noktasına helikopterlerle indirme yaptı ve Büyük Kandil bölgesinde terör örgütü PKK’nın tespit edilen noktaları F-16’larla yoğun şekilde bombalandı.

TSK’nın seçkin birlikleri, Kandil’e havadan 50 kilometre mesafede yer alan Lelikan Tepesi’nden 14 kilometre uzaklıkta yer alan Sidekan kasabasına doğru bir kaç koldan harekete geçti. Hedefte kasabanın hakim noktalarında yer alan stratejik tepeler var.

Karadan Kandil’e ilerleyen askerlere havadan da belirli aralıklarla destek veriliyor. Bu kapsamda PKK’nın üstlendiği alanlar ile sızma girişiminde bulunduğu noktalar, İHA’lar tarafından tespit edilerek bombalanıyor. Dün Büyük Kandil Dağı etekleri ile Bradost bölgesindeki PKK hedefleri F-16’lar tarafından etkili şekilde vuruldu.

"HER AN ELE GEÇİREBİLİRİZ": PKK'ya yönelik operasyon tüm hızıyla devam ederken flaş açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. CNN TÜRK'te Hakan Çelik'e konuşan Bakan Soylu, 'İstediğimiz an Kandil'i ele geçirebiliriz. Türkiye çok yakın bir zaman diliminde kahramanlarımızı Kandil'de görecek' ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle
Etiketler