BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Turizmciler Kuşadası'nda sezonu açtı

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER)’in düzenlediği sezona merhaba yemeği büyük ilgi gördü.

Abone ol

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER)’in düzenlediği sezona merhaba yemeği büyük ilgi gördü. Yemekle Kuşadası ve Aydın’daki bürokratlar ile otelciler ve seyahat acentesi sahipleri bir araya gelirken, 2010 turizm sezonu için de start verildi.

Batıhan Otelde gerçekleştirilen yemeğe Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, daire amirleri, Kuşadası’ndaki otellerin sahipleri ve genel müdürleri ile acente temsilcileri katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan KODER Başkanı Gürhan Hurda, “Bugüne kadar turizm, ülkesine sadece döviz geliri olarak düşünülüyordu. Turizm sektörü maliyetine çalışsa da zarar etse de ekonominin diğer sektörlerine yarattığı talebi karşılayıp ekonomi çizgide fedakarlık eden bir sektördür. Bugün bir turizm tesisi açık kalabilmek için 10 Euro’ya yatak satsa bile bununla çarşaf satan,kuru bakliyat yada yumurta satan bir firmalara sürekli kar bırakabilir. Kendisi zarar etse bile dirsek temasındaki firmaların sürekli karlılığını sürdürmektedir yani turistik işletme zararına ekonominin diğer kesimine talep oluşturur” diye konuştu.

Hurda’nın ardından konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, “2010 yılından bir önceki 2009 yılına göre daha umutluyuz biz Kuşadası’nda yaptığımız her şeyi ortak akıl ve ortak payda ile gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu ortak payda hepimizde var olan Kuşadası sevgisi. Kuşadası olarak eksikliklerimiz de var bunları da biliyoruz” dedi. Yemekte bir konuşma yapan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise “Birlik ve beraberlik sağlandıktan sonra Kuşadası’nın ve Aydın ilinin sorunları kısa sürede çözümleneceğine inanıyorum. Turizm ilin en önemli sektörlerinden biridir. Bu sektörün daha da gelişmesi için elimizdeki imkanlar ne ise bunların hepsini kullanacağız. Bizlerin imkan’ları turizmcilerin imkanı, turizmcilerin başarısı bizim başarımızdır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından turizmciler klasik müzik eşliğinde yemeklerini yiyerek birbirleriyle sohbet etti. Gece KODER’e ve turizm’e destek veren kişilere ödül verilmesinin ardından 2010 yılı pastasının kesilmesi ile son buldu.