BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.430,29
HABER /  GÜNCEL

Turizm merkezinde kaçak domuz eti şoku!

Bodrum'da düzenlenen operasyonda 240 kilo kaçak domuz eti, 80 kilo kaçak domuz sosisi ve çeşitli gıda maddeleri ele geçirildi.

Abone ol

Bodrum Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndan Bodrum'a ''kaçak domuz eti'' getirildiği iddiaları doğrultusunda Bodrum Limanı'na gelen 24 metre uzunluğundaki ahşap bir gulete (büyük tekne) operasyon düzenledi.

''Yakamoz'' adı verilen operasyonda, gulette 240 kilo kaçak domuz eti, 80 kilo kaçak domuz sosisi, köpek maması ve çeşitli gıda maddeleri ele geçirildi.

Gulette bulunan 6 kişi hakkında ''Gümrük kaçakçılığı'' ve ''Pasaport kanunu'na Muhalefet'' suçlarından işlem yapıldı. Ele geçirilen domuz eti, sosis ve gıda malzemeleri Bodrum Belediyesi Mezbahası'na getirildi.

Mezbahada maske takan görevlilerce teslim alınan malzemeler, bir depoda muhafaza altına alındı. Mezbaha yetkilileri, malzemelerin gerekli işlemler yapıldıktan sonra imha edileceğini bildirdi.

Yetkililer, operasyonda ele geçirilen domuz etlerinin Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince inceleneceğini de söyledi.