BIST 9.584
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.470,14

Turist olarak ormana gitti bu manzarayla karşılaştı ve...

Turist olarak ormana gitti bu manzarayla karşılaştı ve...

Turistik gezi için bir ülkeye gittiğinizdde o ülkenin karanlık ve korkunç yerlerini gezmek ister miydiniz? Bu yerler özellikle turistlerin gezmek istediği yerler fakat görenin tüylerini ürpertiyor.

Turist olarak ormana gitti bu manzarayla karşılaştı ve...

Turistik gezi için bir ülkeye gittiğinizdde o ülkenin karanlık ve korkunç yerlerini gezmek ister miydiniz? Bu yerler özellikle turistlerin gezmek istediği yerler fakat görenin tüylerini ürpertiyor.... 13- Overtoun Köprüsü, İskoçya / Overtoun köprüsü, İskoçya’nın Milton yakınlarında bulunuyor. Bu köprüyü bu kadar ünlü yapan şey ise, açıklanamayan olayların burada yaşanmış olması. Köpeklerin, özellikle de uzun burunlu türlerin buradan atlayıp intihar etmesiyle ünlenmiş durumda. Overtoun köprüsünün inşa yılı 1859'a dayanıyor. İlk bakıldığında köprü gayet normal görünüyor. Dönemini yansıtır şekilde gotik hatlara sahip. Fakat tarihte küçük bir araştırma yaptığınızda köprünün birçok köpek intiharına ev sahipliği yaptığını görüyorsunuz. Evet, bu köprüden geçen köpekler, kendilerini 15 metre yüksekten, hep aynı nokta ve aynı açıyla boşluğa bırakıyor. Araştırmacılara göre şu ana kadar köprüden 600 köpek atlamış, bunların sadece 6’sı hayatta kalabilmiş. Kurtulanlar, hayatlarının geri kalanında huzursuz hallerinden asla kurtulamamışlar. Yapım tarihinin 1859 olmasına karşın ilk ihbarların 1960'lara dayanması da ilgi çekici bir detay.

Turist olarak ormana gitti bu manzarayla karşılaştı ve...

12- Hoia Ormanı (Pădurea Hoia), Romanya / 1968 yılında orduda çalışan bir teknisyenin bu ormanın üzerinde dolaşan bir UFO fotoğrafı çekmesinin ardından Hoia-Baciu, dünya genelinde paranormal bir şöhrete sahip oldu. Bu bölge aynı zamanda “Transilvanya’nın Şeytan Üçgeni” olarak da anılıyor çünkü kimileri, bu ormana gezmeye giden insanların ortadan kaybolduğuna inanıyor. Bu ormanın içinden geçen bazı insanlar ise o süreçte şiddetli kaşıntı, mide bulantısı ve anksiyete nöbeti geçirdiğini iddia ediyor.

Turist olarak ormana gitti bu manzarayla karşılaştı ve...

11- Poveglia Adası, İtalya / Eskiden vebalılar için karantina istasyonu ve akıl hastanesi olarak kullanılan Poveglia Adası, bugün terk edilmiş binalar ve yabani otlarla kaplı. Efsaneye göre karantina döneminde burada birçok insan yanmış. Şu anda Poveglia topraklarının insan külleriyle dolu olduğuna inanılıyor. Bunun dışında, adada akıl hastanesi olduğu dönemde çılgın bir doktor, hastalarını kobay olarak kullanıp açık beyin ameliyatıyla deliliklerini çözmeye çalışmış. Fakat kendi sonu da anlatılanlara göre adadaki çan kulesinin tepesinden atlaması olmuş. Efsaneye göre atlayıp ölmeyen doktorun boğazını, yerden çıkan hayaletler sıkarak öldürmüş. Bugün bile balıkçılar ada çevresinde balık tutmaya cesaret edemiyormuş, çünkü çoğu zaman ağlarına insan kemikleri takılıyormuş. Adada bugüne kadar toplamda 160 bin civarında kişinin öldüğü düşünülüyor. Pek çok kez belgesel kanallarının hayalet avcısı tarzı programlarına konuk olan adanın son sakinleri, adadan ayrılmalarının sebebini onlara sürekli “Gidin ve asla geri gelmeyin” diyen sesler olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca adadan ayrılırken bir tanesinin suratında açılan 14 cm’lik yarığın da sebebini söyleyemiyorlar.

Turist olarak ormana gitti bu manzarayla karşılaştı ve...

10- Sedlec Ossuary (Kostnice v Sedlci), Çek Cumhuriyeti / Bu kilisenin döşeme ve dekorasyonunda 40 bin kadar insan iskeleti kullanılmış. Dolayısıyla mimarisiyle ilgi uyandırıyor. Peki nasıl oluştu? Şapelin bahçesine gömülmek itibar görünce, burası giderek büyüyen bir mezarlık halini almış ve daha sonra küçültülmesi zorunlu hale geldiğinde, çıkarılan kemikler şapel içinde dekorasyon malzemesi olarak kullanılmış. Sağda solda kemiklerden piramitler oluşturulurken, ortada duran avizenin özelliği ise insan vücudunda bulunan bütün kemikleri barındırması…