BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.498,03
HABER /  GÜNCEL

Turgut Özal'ın papağanı çalındı mı?

Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın papağanı "Cabbar"ın şu anki sahibi Metin Suna, Cabbar'ın çalındığını iddia etti.

Abone ol

Cabbar'ın şu anki sahibi Metin Suna, yurt dışındayken komşusuna emanet bıraktığı Cabbar'ın çalınması üzerine dedektif tuttu.

Suna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Şubat'ta iş görüşmeleri için Ukrayna'ya gittiğini, Cabbar'ı da Konyaaltı ilçesi Altınkum Mahallesi'ndeki komşusuna bıraktığını söyledi.

Komşusunun 20 Şubat'ta kendisini arayarak Cabbar'ın evin bahçesinden çalındığını söylediğini aktaran Suna, "Büyük bir üzüntü yaşadım. Ben de komşuma polisi arayıp aramadığını sordum. O da hem polisi arayıp bilgilendirdiğini hem de savcılığa bilgi verdiğini bana söyledi. Ben de Ukrayna'dan Türkiye'deki dedektiflik bürolarını aradım. Cabbar'ın bulunması için özel dedektif tuttum. Şu ana kadar herhangi bir olumlu ya da olumsuz haber gelmedi." diye konuştu.

Suna, şüphelendiği birinin olmadığını dile getirerek, Cabbar'ı bulup getirene para ödülü vereceğini söyledi.

EVLADIM GİBİYDİ

Cabbar'ı kim aldıysa kendisine getirmesini isteyen Suna, "Cabbar bana merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın papağanı olarak kaldığı için çok değerli. Benim hayatımın bir parçası haline geldi. 19 yıldır baktığım Cabbar'ı evladım gibi gördüm ve gittiğim her yere onu da götürdüm. Bu kuşu almamın sebebi rahmetli Özal'ı çok seviyordum, ailece hepimiz severdik. Götüren kimse bana geri getirsin." ifadelerini kullandı.

Papağanı Cabbar'ın Antalya'nın simgelerinden olduğunu dile getiren Suna, "Cabbar'ı herkes tanır. Çeşitli filmlerde, reklamlarda oynadı, tanıtımlarda yer aldı. Yıllardır beraberiz. O olmayınca bir boşluğa düştüm. Evladım gibiydi. Her yere beraber gidiyorduk. Yanımdan hiç ayrılmıyordu. Bir an önce kavuşmak istiyorum." dedi.