BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,16
HABER /  GÜNCEL

'Turgut Özal'ı karısına öldürtürüz!'

Turgut Özal'a suikastten iddianame hazırlanan Levent Ersöz hakkındaki iddialar tüyler ürpertecek cinsten.

Abone ol

Banu İriç

İNTERNETHABER.COM (Özel İçerik)- Cumhurbaşkanı'na suikastte bir numaralı sanık olarak Ergenekon tutuklusu Levent Ersöz'ün yargılanacak olması akıllara gizli tanığın o sözlerini getirdi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin soru işaretleri uyandıran davada dün kritik bir hamle yapıldı ve zamanaşımına bir gün kala iddianame kabul edildi. Turgut Özal'ın ölüm tarihi olan 17 Nisan 1993 tarihinin üzerinden tam yirmi yıl dolmak üzereyken bu kritik hamle sevindirdi.

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in hazırladığı iddianamede Levent Ersöz TCK'nın 156. maddesinde yer alan "Reisicumhur hakkında suikastta bulunanlarla buna teşebbüs edenler fiilleri teşebbüsü tam derecesinde ise ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasıyla, nakıs ise müebbet ağır hapis ile cezalandırılır." suçundan yargılanıyor.

Ersöz'ün şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan talimatta ise "Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde rahatsızlanarak vefat etmesi sürecindeki olaylar ve temel konularda ifadeler arasındaki çelişkiler gözetildiğinde, merhum Cumhurbaşkanı'nın organize bir şekilde işlenen cinayete kurban gittiği yönünde kuvvetli şüpheler bulunmaktadır." görüşleri yer almıştı.

Özal'ın geçtiğimiz ekim ayında mezarının açılmasıyla hızlanan süreç davalardaki tanıkların ifadeleriyle birlikte şekillendi ve iddianame hazırlandı.

ERSÖZ'Ü YAKAN CÜMLE: BİZ İSTEDİĞİMİZDE…

Geçtiğimiz ekim ayındaki Ergenekon davasında Gizli Tanık Selçuk çok önemli bir iddia ortaya atmıştı. Ersöz'ün "Biz çok güçlüyüz gerektiğinde bir cumhurbaşkanını karısına bile öldürtürüz" dediğini söylemişti.

Savcı Pekgüzel'in sorduğu ''Sizin 'Cumhurbaşkanını öldürdüler' diye bir iddianız oldu. Nerede söylediler'' sorusu üzerine tanık, 2005'te Ersöz'ün Ankara Ümitköy'deki albayların oturduğu Atabilge Sitesi'ndeki yerine gittiklerini belirterek, şöyle konuşmuştu: ''Biz Savaş yarbay, İrfan yüzbaşı ile gittik. Onun yanında kendi elemanlarından birkaç kişi vardı. Ersöz, 'Devlet her zaman 18 yaşındadır. Bizlere karşı yapılan her şeyin karşılığını bulacağını' söyledi.'' diye konuştu. 

ÖZAL'I ZEHİRLEDİLER

Geçtiğimiz yıl Şubat ayındaki Zirve yayınevi davasında ise sanık ve tanık eski uzman çavuş İlker Çınar Özal'ın öldürülmesindeki zehirlerin TSK içerisindeki Ergenekon yapılanması olan TUSHAD'a bağlı Beyaz Kuvvetler tarafından temin edildiğini söyledi. Çınar, Polonyum 210 ve Amerikyum 241 maddelerinin Özal'a verildiğini söylemişti. Özal'ın bu zehirlerin verilerek kalp krizi geçirmesinin sağlandığı iddia edilmişti.

OTOPSİ İSTENMEMİŞTİ

Dönemin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi bir gazeteye verdiği röportajında Özal'ın ölümünün hemen ardından otopsi yapılması istenmiş ancak Semra Özal'ın "Eşime bıçak dokundurtmam" demesinden dolayı otopsi yapılamadığını iddia etmişti.

Oğlu Ahmet Özal'ın ise saç tellerinin bulunduğunu söylemesine rağmen saç telleri uzunca bir süre teslim edilmemişti. Birkaç ay önce Adli Tıp Kurumu'na teslim edilen saç tellerinin incelemesi sürüyor.

DDK ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ BULMUŞTU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Devlet Denetleme  Kurumu'nu görevlendirmesiyle birlikte incelenen süreçte de yine belli bir sonuca varılamamış ancak önemli tespitler yapılmıştı. Raporda ölümün "şüpheli" olduğuna vurgu yapılmıştı.

Kan tüpleri kırıldı: 

DDK raporunda Özal'ın ölümüyle ilgili çarpıcı tespitler de yer almıştı. Özal'ın ölümünden sonra hastanede muhafaza edilen kan tüpleri için ailesi aranmış ancak ailesi hastaneye gittiğinde tüplerin kırıldığı iddia edilmişti.

O gün doktor ve hemşireler izinliydi: 

DDK raporunda vurgulanan diğer bir husus ise Çankaya'da Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik 7/24 çalışacak özel doktorluk müessesinin oluşturulmamış olması vurgulanmıştı. En çarpıcı bölüm ise Özal'ın öldüğü gün bilinçli olarak tüm doktor ve hemşirelere izin verilmiş olmasıydı.

Spor yaparken mi yataktan kalkarken mi: 

Özal'ın rahatsızlanarak hastaneye götürülmesi sürecine yönelik ifadesi alınan kişilerin bazı kişilerin spor yaparken rahatsızlandığını, bazı kişilerin ise uyurken rahatsızlandığı gibi çelişkili ifadelerde bulunması da DDK raporuna şüpheli olarak girmişti.

GATA yerine Hacettepe: 

Özal'ın rahatsızlanmasının ardından GATA'ya götürülmesi beklenirken son anda trafik bahane edilerek Hacettepe Üniversitesi'ne götürülmesi üstelik hastane personelinin bu durumdan haberdar edilmeyişi ve Özal'ın çocuk acil bölümünden hastaneye sokularak zaman kaybedilmesi de soru işareti olarak not düşülmüştü.

Diğer bir çelişkili ifadelerin yaşandığı durum ise kimi ifadelerde Cumhurbaşkanı Özal'ın hastaneye ex olmuş olarak getirildiği iddia edilirken kimi ifadelerde ise halen yaşadığı iddia edilmişti.