BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Turgut Özal'a otopsiyi o engellemiş!

Turgut Özal'ın zehirlendiği yönündeki iddialara bugün başdanışmanı Toperi konuştu.

Abone ol

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın “Zehirlediler” açıklamasının ardından, dönemin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi konuştu. Toperi, “ambulans yoktu”, “limonata içirildi” gibi pek çok iddiaya cevap verirken; otopsinin de Semra Özal tarafından engellediğini söyledi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal’ın dün akşam yaptığı açıklamaların ardından herkesin gözü emekli büyükelçi Kaya Toperi’ye çevrildi.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü Kaya Toperi, Semra Özal’ın iddialarına karşılık soruları cevapladı.

ÖZAL'I LİMONATA MI ÖLDÜRDÜ?

Ntvmsnbc'de yer alan haberde Toperi'ye, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a Bulgar Sefareti'nde ikram edilen özel limonata verildiği iddiaları soruldu. Toperi iddialara şu sözlerle cevap verdi:

"Öncelikle 'Bulgar Sefareti' ya da resepsiyon değildi. Sayın Cumhurbaşkanı Bulgaristan gezisindeyken bir heykeltraş gelerek (Vejdi Raşidov) Türkiye’de açacağı sergisinin açılışını yapmasını istedi. Sayın Cumhurbaşkanı’da kabul etti. Ancak biz Orta Asya gezisindeyken sergi açılmış. Bu sebepten programı o gece akşam saat 18.00’de müsait olduğu için gittik.

Benim hatırladığım kadarıyla bir tepsi içinde içecekler geldi ve herkes istediğini aldı. Bunu orada bulunan herkese sorabilirsiniz. Özal’ın koruma müdürü Musa (Öztürk) da ordaydı. Limonata mı içti Furuko mu içti Sayın Cumhurbaşkanı onu bilemem."

ÖZAL'A NEDEN OTOPSİ YAPILMADI?

Röportajda Toperi'ye Turgut Özal'a neden otopsi yapılmadığı sorusu da yöneltildi. Toperi'nin idddialarına göre hastanede otopsi Semra Özal tarafından engellendi. İşte o sözler:

Direkt duymadım. Semra Hanım’ın otopsi istemediğini duydum. Kendisinin bana söylediği bir şey yok. Ancak bana Semra Hanım’ın, ‘Eşime bıçak dokundurtmam’ dediği haberi geldi. ‘Hanımefendi istememiş’ dediler.

Köşk’te her zaman ambulans vardır. Daha evvel de eski ABD Başkanı George Bush geldiği vakit Köşk’teki yemekte ABD Büyükelçisi rahatsızlanmıştı. Kalp rahatsızlığı geçirdi ve hemen Köşk’teki ambulans hastaneye götürdü. Benim duyduğum ve öğrendiğim Sayın Cumhurbaşkanı hastaneye ambulans ile gitti. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı’nın yatak odasında kalp krizine karşı kullanılan özel bir alet olduğunu da duydum.

Semra Hanım’ın özel kanaati öyle olabilir, saygı duyarız ama benim bildiğim duyduğum Semra Hanım’ın söylediklerini pek doğrulamıyor. O gün ben ambulans ile GATA’ya gittiğini duydum Sayın Özal’ın, sonra arabadaki telsizden Hacettep’ye dönüldüğü haberi geldi bize.