BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.498,23
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Turgut Özakman neden öldü?

Turgut Özakman bugün vefat etti. Turgut Özakman'ın ölüm nedeni kalp rahatsızlığı olarak duyuruldu.

Abone ol

Şu Çılgın Türkler kitabı ile tanınan yazar Turgut Özakman, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

ÖLÜM SEBEBİ

Güven Hastanesinden yapılan açıklamada, 14 Eylül tarihinden itibaren tedavi gören Özakman'ın koroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği sebebiyle bugün saat 11.40'ta vefat ettiği bildirildi.

ŞU ÇILGIN TÜRKLER

1 Eylül 1930 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Özakman'ın Kurtuluş Savaşı'nın anlattığı "Şu Çılgın Türkler" adlı belgesel-romanı haftalarca en çok satanlar listelerinin ilk sırasında yer almıştı.

TURGUT ÖZAKMAN KİMDİR?
 
Şu Çılgın Türkler, Diriliş - Çanakkale 1915 gibi kitapların yazarı Turgut Özakman'ın hayatı ve fotoğrafları... 

turgut-ozakman.jpg

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra bir süre avukatlık yapan Özakman Köln Üniversitesi Tiyatro Bilimi Enstitüsü'ne devam etti. Daha sonra Devlet Tiyatrosu'na dramaturg olarak girdi. TRT'de Merkez Program Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Tiyatrolarında Genel Müdür Başyardımcılığı ve 1983 - 1987 yılları arasında Genel Müdürlük yaptı.

Uzun yıllar Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde (DTCF Tiyatro) kadrolu öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Dramatik Yazarlık dersleri verdi. Bir çok üniversiteden fahri doktora ünvanı olan Turgut Özakman, üçü çocuk ve dört torun sahibiydi.

TURGUT ÖZAKMAN ŞU ÇILGIN TÜRKLER

Üstün hizmet ödülü de olan Turgut Özakman'ı kamuoyu 2005 yılında piyasaya sürülen Şu Çılgın Türkler kitabı ile tanıdı. Kurtuluş Savaşı'nı romansı bir dille anlatan Şu Çılgın Türkler (Bilgi Yayınevi) adlı belgesel-romanı, cumhuriyet tarihinin en çok satan kitabı oldu.

TURGUT ÖZAKMAN DİRİLİŞ KİTABI

Turgut Özakman Şu Çılgın Türkler kitabının ardından Çanakkale Destanı'nı da kaleme aldı. Diriliş-Çanakkale kitabı da eşsiz anlatımı ile en çok satanlar arasına girdi. (Turgut Özakman Diriliş-Çanakkale 1915 kitabı bilgi için tıklayın)

Turgut Özakman'ın vefatına ilişkin hastaneden açıklama:

screen-shot-1434-11-23-at-1.48.21-pm.png