BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Turgut Kazan'dan olay DHKP-C iddiası

İstanbul Barosu eski Başkanı avukat Turgut Kazan, 'DHKP-C gibi örgütlerin içine derin devlet sızar' dedi.

Abone ol

İstanbul Barosu eski Başkanı avukat Turgut Kazan, DHKP-C gibi örgütlerin içine derin devletin sızdığını iddia etti. 

Savcının rehin alındığı gün kafasındaki kuşkuları paylaşan Kazan, "Tanrıkulu ve Kocasakal'ı aracı istemeleri manidar" dedi.

Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a konuşan Kazan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi olayına dair ilginç sorular sordu.

Çağlayan Adliyesi'nde yaşananların terör eylemi olduğunun altını çizen Kazan, terör olayını destekleyenlere mesafe konulması gerektiğini söyledi.

EYLEMİ YAPANLAR KULLANILDIKLARININ FARKINDA DEĞİLLER Mİ?

Bu tip örgütlerin karanlık güçler tarafından kullanıldığını savunan Kazan, Hakan'ın "Terörist eyleme imza atanlar, karanlık bir yapı tarafından kullanıldıklarının farkında değiller mi?" sorusuna "O gencecik çocuklar, belki heyecan duygularıyla, coşkularıyla yapıyorlar bu işleri... Derin devletin adamı olarak yapmıyorlar." diye yanıt verdi.

Sabancı suikastı ve DHKP-C... Ne olmuştu?

Turgut Kazan: Anlı şanlı bir polis müdürünün, Fehriye Erdal adlı bir teröristin olağanüstü güvenlik önlemlerinin söz konusu olduğu bir binaya çalışan olarak alınmasına aracılık ettiğine tanık olduk. Daha sonra o polisin kimlerle beraber hareket ettiğini Susurluk kazasında öğrendik. Başka bir olay daha yaşandı: Sabancı suikastı sanıklarından Mustafa Duyar, teslim oldu. Tam konuşacaktı, işin iç yüzünü açıklayacaktı, cezaevinde öldürüldü. Kısacası Sabancı cinayeti, tam bir derin devlet cinayetiydi.

"Derin devlet her yere giriyor. Böyle örgütlerin içinde her zaman vardır. İnanmışları yönlendiren pozisyonda oluyor" diyen Kazan ile Ahmet Hakan arasında şu  diyaloglar geçti:

NEDEN TANRIKULU VE KOCASAKAL?

- Soruyorum: Eylemi yapanlar, neden aracı olarak Ümit Kocasakal ve Sezgin Tanrıkulu'nun isimlerini verdiler?
- İnsan düşünüyor: Bu iki ismin özel olarak seçilmesi, CHP ile İstanbul Barosu'nun bu örgütle ilişkili olduğuna dair bir izlenim vermek için miydi?
- Bu örgüt eğer bir görüşmeci, bir aracı isteyecekse... Önerilerine sıcak bakacak kişilerin isimlerini verebilirlerdi.
- Sezgin Tanrıkulu ya da Ümit Kocasakal, bunların öyle muhabbetle karşılayabileceği ve önerilerine sıcak bakacakları isimler değildi.
- Özellikle taziye evinin önünde ve cenaze töreninde CHP'nin hedef seçilmesi, bu oyunun bir parçası olabilir mi?