BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Turgay Ciner'den şok açıklamalar!

İşadamı Turgay Ciner, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. İşte Turgay Ciner'in açıklamaları...

Abone ol

İşadamı Turgay Ciner “Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması" kapsamında ifade verdi. Avukatı Kenan Tekdağ ile birlikte Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Habertürk'ün sahibi Turgay Ciner, soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı İsmail Uçan'a 1 saati aşkın süreyle ifade verdi.

CİNER: SORUŞTURMA KAPSAMINDA TELEFONLARIM DİNLENMİŞ

"Şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınan Ciner, ifadesinden sonra bir gazetecinin, “Ne sordular size?" sorusuna, “Soruşturmada gizlilik var, cevap veremem" sözleriyle yanıt verdi. Ciner, daha sonra, soruşturma kapsamında telefonlarının dinlenmiş olduğunu, bu yönde sorular sorulduğunu söyledi.

AVUKAT TEKDAĞ: BAŞBAKAN İLE ÖRGÜT KURMUŞUZ

Ciner'in avukatı Kenan Tekdağ ise adliyedeki işlemle ilgili şunları söyledi:

“25 Aralık soruşturması malum. Bildiğiniz gibi bazı tapeler yayınlandı. O tapelerle ilgili iddia var. İddia şu yani; sayın Başbakan ve diğerleriyle beraber bir örgüt kurmuşuz, sözde. O örgüt iddiası soruldu. Yani Başbakan'la beraber bir örgüt mevcutmuş. Ona yönelik bir soru sordular. Orada ismi geçenler de dahil olmak üzere... Bu iddialar tümüyle gerçek dışıdır. Böyle bir şey söz konusu değildir. Ortada bir suç ve suçluluk söz konusu değildir. İsmimiz neden bu olaya karıştırıldı, bilmiyoruz. Usulsüz şekilde karıştıranlar varsa, yetkisini aşarak bu işi başka maksatlara matuf olarak ismimizi dahil edenler varsa, onlar hakkında da suç duyurusunda bulunma hakkımızı saklı tutarak ifade verdik."