BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  SEÇİM

Türbanlı başkan göreve dualarla başladı

Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanlarından avukat Hava Yıldırım, Güdül Belediye Başkanlığı görevine dualarla başladı.

Abone ol

ANKARA'nın Güdül ilçesinin ilk kadın belediye başkanı seçilen Havva Yıldırım, ilçe merkezinde esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti, tebrikleri kabul etti.

Yerel seçimlerde CHP'den belediye başkan adayı olan baklavacı Ömer Güney'in dükkanını ziyaret eden Yıldırım, "Gördüğünüz gibi biz kardeş kardeş seçimlerden sonra da bir aradayız" dedi. Güney de Yıldırım'ı tebrik etti.

Yıldırım ve beraberindekiler, daha sonra belediye binası önüne geldi. Burada, kesilen kurbanın kanı Yıldırım'ın alnına sürüldü. Eski Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan, yeni başkan Hava Yıldırım'ı makam odasında karşıladı. 4 dönem belediye başkanlığı yaptığını anlatan Erdoğan, görevi Yıldırım'a devretmekten mutluluk duyduğunu ve her zaman destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

HERKESİN DUASINI BEKLİYORUM

Hüseyin Erdoğan'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Yıldırım, tecrübelerinden her zaman yararlanacağını söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Allah'ın izniyle Başbakanımızın, hükümetin ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'in desteği ile Güdül'de çok daha güzel hizmetler yapacağız, Güdül'ün kabuğunu kıracağız. Göç veren değil göç alan ilçe olacak. Bütün vatandaşların dua ve desteğini bekliyorum. Katılımcı bir belediye olması gerekiyor başarı için."

İLK BAŞÖRTÜLÜ BAŞKANLARDAN

Türkiye'nin ilk başörtülü belediye başkanlarından olduğunun hatırlatılması üzere Yıldırım, "Bu konuda da çok gururluyum ama başörtü konusu artık normalleşti. Bundan sonra başarılarımla anılmak istiyorum. Bu özelliklerin yanına başarılarım da katılırsa çok daha güzel olur" dedi.

ankara güdül belediye başkanı türbanlı aday havva yıldırım dualarla göreve başladı.jpg

KAYINVALİDE VE GÖRÜMCEDEN DESTEK

Eşinin çok anlayışlı olduğunu, kayınvalidesi ve görümcesinin kendisini her zaman desteklediğini anlatan Yıldırım, "Çocukları onlara vereceğiz artık mecburen, onlar bakacaklar, biz de Güdül için gayret göstereceğiz. Yoksa bir anne olarak tek başına bu işi yapmak mümkün değil. Aile desteği var Allah'a şükür. Ben de bu destekle güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum" dedi.

EŞİNDEN BÜYÜK DESTEK

Hava Yıldırım'ın eşi aşçı Fatih Yıldırım, her zaman eşine destek olduğunu belirterek, "İşimiz ağırdı, şimdi işimiz daha da ağırlaştı" dedi. Eşinden hizmet ve Güdül'ü güzelleştirmesini, giden göçün tersine dönmesini beklediğini anlatan Yıldırım, "Benim eşim tuttuğunu koparır, onu biliyorum. Allah yardımcısı olsun. Ben, elimden gelen yardımı 13-14 senedir yapıyorum. Siyasete ilk başladığından beri yanındaydım. Sona kadar da yanındayız" diye konuştu.

seçim sonuçları 2014.jpg