BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  POLİTİKA

Türban yasağı kişiliğe saygısızlık!

Türkiye Partisi Lideri Abdüllatif Şener, türban yasağını gençlerin kişiliğine saygısızlık olarak niteledi.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Üniversitelerde kılık kıyafet yasaklarının, başörtüsü veya türban yasağının, gençlerimizin kişiliğine bir saldırı, bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Şener, Konya'da bir restoranda düzenlenen partisinin 1. Bölge Danışma Meclisi Toplantısında, Türkiye'deki eğitim sorunlarından en çok gençlerin ve ailelerinin etkilendiğini söyledi.

Üniversitelerin açılmasıyla başörtüsü tartışmalarının tekrar gündeme getirildiğini belirten Şener, ''Hayatım boyunca insanımızın ve özellikle gençlerimizin özgürce kendilerini ifade etmeleri için ne lazımsa onun yapılaması gerektiğine inandım. Üniversitelerde kılık kıyafet yasaklarının, başörtüsü veya türban yasağının, gençlerimizin kişiliğine bir saldırı, bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

Her zaman özgürlükleri savunan bir parti olduklarını ifade eden Şener, şunları kaydetti:

 ''Maalesef Türkiye 21. yüzyılda hala üniversitelerde başörtüsü yasağını tartışmak zorunda kalıyor. Ancak geldiğimiz nokta umut verici bir noktadır. Bu dönemin önceki dönemlerden farkı vardır. Bugün tüm siyasi partiler artık başörtüsü yasağının kaldırılmasını düşünmektedir. Buna rağmen iktidar ve muhalefet partisinin sanki birbirlerine tuzak kurarcasına, konuyu zora sokacak, birbirlerini kıracak ifadelerle, üsluplarla meseleyi ele almalarından da endişe duymaktayız. Tekrar işi kavgaya, nefrete dönüştürerek, çözüm noktasına gelen bir sorunun çözümsüzlüğe dönüştürülmesini kimse arzu etmez. Bu vesileyle anamuhalefet partisine ve Mecliste gurubu bulanan partilere 'bu konu üzerinden kavga yapmayın' diyoruz. Başörtüsü konusu, üzerinden kavga yapılacak bir konu olarak ele alınmamalıdır.''