BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Türban yasağı İngiliz okulu mahkemelik etti

Daily Mail gazetesi, Londra'da bir ilkokulun öğrencilerin başörtüsü takmasını yasaklamasının ardından mahkemeye verildiğini yazıyor.

Abone ol

İngiltere'de yayınlanan Daily Mail gazetesi, Londra'nın güneyindeki St Cyprian Yunan Ortodoks İlkokulu'nun, öğrencilerin başörtüsü takmasını yasaklamasının ardından bir aile tarafından mahkemeye verildiğini aktarıyor.

Gazeteye göre, dokuz yaşındaki bir kız öğrencinin ailesi, okulun başörtüsünü yasaklamasıyla önce kızlarını okuldan aldı, ardından da olayı mahkemeye taşıdı.

Daily Mail, ailenin, kızlarının ergenlik çağına girdiğini; bu yüzden de erkek öğretmenlerin önünde saçının görünmesinin günah olacağını söylediğini yazıyor.

Habere göre, aile okul yöneticilerinin desteğini alamayınca başörtüsü yasağının kaldırılması için yasal yollara başvurdu.

Daily Mail, okulun üniforma kurallarının çocuğun dini özgürlüklerini çiğnediği iddiasıyla Yüksek Mahkeme'de dava açıldığını aktarıyor.

Daily Mail'in haberine göre Londra'nın Thornton Heath semtinde bulunan St Cyprian Yunan Ortodoks İlkokulu'nun müdürü Kate Magliocco ise kızları 7 yaşında okula kabul edildiğinde ailenin üniforma kurallarından haberdar edildiğini söylüyor.

Müdür ayrıca, kızın erkek kardeşinin okulda hâlâ eğitim aldığını da belirtiyor.

Gazete, müdürün şöyle konuştuğunu yazıyor: "Okulumuzun veliler tarafından kabul edilen belli üniforma kuralları var, ve ben bunlara uymak zorundayım. Bu öğrencinin velileri çocuklarını özellikle okulumuza yazdırmak istedi. Kayıt olmaya geldiğinde velilerle üniforma kurallarımızı görüşmüştük. Aile çok iyi bir aile ve bunun yaşanması çok üzücü."

Öğrenci üniformaları hakkında devletin belirlediği kuralların dini gereklere gelince okulların 'makul ölçülerde davranmasını' söylediğini hatırlatan Daily Mail, yine aynı kuralların son kararı müdüre bıraktığını yazıyor.

Daily Mail haberin sonunda davanın gelecek ay görüleceğini belirtiyor.