BIST 9.754
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,68
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türban için vahiy mi geldi?

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, demokratikleşme paketinin bölücü örgütün taleplerini karşılamaya yönelik olduğunu iddia etti.

Abone ol

"Demokrasi hemen şimdi ama kan döken terörist katiller için değil iktidarın zorba ve totaliter uygulamaları sonucu mazlum duruma düşenler için" ifadesini kullanan Yeniçeri, demokrasinin bir söylem değil eylem sorunu olduğunu, pratiği olmayan demokratik söylemin anlamsız kalacağını dile getirdi.

DEMOKRATİK DEMEK ABESLE İŞTİGAL 

"Kendisi demokratik olmayan bir iktidarın paketinin demokratik olamayacağını" ifade eden Yeniçeri, hazırlama biçimi hatta açıklama yöntemi bile demokratik olmayan bir paketin içeriğinin demokratik olduğunu söylemenin de "abesle iştigal" olduğunu savundu.

 EMİRLE ALINMAYAN DEĞERLER EMİRLE YASAKLANMAZ

"Demokratikleşme denilen paket bölücü örgütün taleplerini karşılamaya yöneliktir. Pakette bölücü örgütün talepleri karşılanmaktadır" görüşünü savunan Yeniçeri, andın kaldırılmasına yönelik de eleştiriler getirdi. Yeniçeri, "Türk, Türkçe, Türk milleti ne iktidarının ne de Tayyip Erdoğan'ın iki dudağının arasına sığmayacak kadar büyük bir kimlik ve tarihi değerdir. Emirle alınmayan değerler emirle yasaklanamazlar" diye konuştu.

VAHİY Mİ GELDİ? 

"Başörtülü milletvekili" ile ilgili bir soru üzerine Yeniçeri, "Hiçbir mahsuru yok. Kimse başörtüsünden korkmasın, alet de yapmasın. Biz önerdiğimizde reddetmişlerdi, şimdi vahiy mi geldi?" dedi.