BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.428,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Turan'dan CHP'yi kızdıracak sözler

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, referandum süreci ve gündeme dair CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. Turan, BBP Genel Başkanı Destici'nin Cumhurbaşkanı'nı ziyareti için de "inanıyorumki Alperenler evet diyecek" şeklinde yorumladı.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 18 maddelik anayasa paketiyle ilgili eleştiriler için "kuyruklu yalan" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun Erbakan'ı anma törenine gitmesiyle ilgili de "tam bir komediydi" diye konuşan Turan, "hayır" diyeceğini açıklayan partilerden bazı isimlerin de referandumda "evet" oyu kullanacağını iddia etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CNN Türk'te Ahu Özyurt'un sorularını cevapladı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turan, BBP'nin kararını yetkili kurullarda tartışacağını; ancak Alperenler'in oyunun "evet" olacağını söyledi.

Bülent Turan'ın referandum ve gündeme dair açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu artık bir parti meselesi değil. Eğer bunu bir parti meselesi olarak görsek şu an zaten AK Parti'nin en iyi yöneteceği sistemden bahsediyoruz. Bizim isteyip de yapamadığımız bir kanun bir atama yok. O yüzden mesele AK Parti meselesi değil.

"OKUMADIĞI İÇİN HAYIR DİYOR"

Sayın Bahçeli'ye kızmış MHP'li arkadaş "hayır" diyor, Kılıçdaroğlu'nun yanında yer almış "Hayır" diyor, HDP'nin yanında yer almış "Hayır" diyor. Okuduğu için değil bilmediği için "hayır" diyor. Biz konuştukça, anlattıkça bu 18 maddenin bir reform paketi olduğunu hem evet oyları artıyor hem mesele daha sakin değerlendiriliyor.

"ALPERENLER EVET DİYECEK"

Saadet Partis'nin içerisinde de, CHP'nin de, HDP'nin de, Büyük Birlik Partisi'nin içerisinde de arkadaşlarımız var, görüşüyoruz biz bunlarla. Şu anki yönetimlerinin yanlış yaptığını söyleyip, "Evet" diyeceklerini duyuracak insanlar var, istifa edenler var. Çünkü "Evet" deme meselesi bir Tayyip Erdoğan meselesi değil, bir AK Parti meselesi değil. Sayın Destici'nin Sayın Cumhurbaşkanımızla ne konuştuğunu bilmiyorum ama bildiğim bir şey var; ne konuşulursa konuşulsun bizim Alperenler deidğimiz gençlerin, muhafazakar insanların "Evet" diyeceğinden eminim ben.

KILIÇDAROĞLU'NUN BİR AŞIR OKUMADIĞI KALDI

Öyle Kılıçdaroğlu'nun bir toplantıya katılarak, ömrünü zindan etmiş Erbakan Hoca'yı sözüm ona anarak o insanları kandıracak hali yok. Tabiki her parti, her lider bir araya gelip eskiyi anar bunda bir beis yok. Ama siz Erbakan Hoca'nın ömrünü zindan edeceksiniz, kayıp trilyon diyeceksiniz, darbecilerle, vesayetçilerle ortak hareket edeceksiniz, partisini kapattıranlara evet iyi yaptılar diyeceksiniz sonra "Evet"e bir ay kala diyeceksiniz ki hadi analım bakalım. Orda bi aşır okumadığı kaldı Sayın Kılıçdaroğlu'nun. Tam bir komediydi.

Biz biliyoruz, hangi medya patronlarının evinde hükümetler kurulduğunu, yıkıldığını, bunları hep beraber yaşadık. Ama artık bu ülkede "Evet" oyu çıkarsa hükümetlerin kurulma yeri evler olmayacak, medyalar olmayacak, vesayetçiler olmayacak. Evet'in rüzgarı daha seçim olmadan CHP'ye ayar verdi tabiri caizse. Bundan sonra evet çıkarsa her parti daha uzlaşıcı olacak, halkı daha çok dinleyecek, halka rağmen iş yapmayacak.

CUMHURBAŞKANI'NIN FESİH YETKİSİ

Yeni sistemle Cumhurbaşkanı'nın fesih yetkisi olacak diyorlar. Yalan, kuyruklu yalan. Metinde fesih diye bir şey yok. Metinde Cumhurbaşkanı'na da, Meclis'e de eşit derecede fren denge, bir balans imkanı veriyor. Diyor ki; Cumhurbaşkanı yanlış yapar da Meclis'i devre dışı bırakırsa veya tam tersi Meclis Cumhurbaşkanı'nı kitler de yanlış yaparsa iki tarafa da bir yetki veriyor. Fesih değil seçime götürme yetkisi. Onun için diyorum ki hergün evet oylarının artması, muhalefetin bu tarz yalan, yanlış, iftiraların ne kadar yersiz, ne kadar gerçekten uzak olduğunu halkımızın görmeye başlamış olmasıdır."